Başörtülü hakimi reddeden avukatla ilgili yeni gelişme

Başörtülü hakimi reddeden avukatla ilgili yeni gelişme

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde uyuşturucu davasında yaşanan reddi hakim olayında yeni bir gelişme yaşandı. Sanık avukatı Alperen Demirdiş'in, mahkeme başkanı ve üye hakimin başörtülü olması nedeniyle reddi hakim talebinde bulunması üzerine, mahkeme başkanı Demirdiş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mahkeme başkanı kendisini başörtülü olmasından dolayı reddeden avukat Alperen Demirdiş hakkında 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret', 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılamak' ve 'Haksız gerekçe ile hakimleri reddetme ve bu sebeple davanın bilerek ve isteyerek gereksiz yere uzamasına neden olması ile görevi kötüye kullanma’ suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, Anayasa'nın din ve vicdan hürriyeti ile ilgili maddeleri ve yürürlükte olan kanunların hatırlatılarak, kamu kurumlarında ve adliyelerde başörtüsünün yasaklılığına dair bir yasal düzenleme olmadığına dikkat çekildi.

AVUKATA DİSİPLİN İŞLEMLERİNİN YAPILMASI DA TALEP EDİLDİ

Ankara Barosu da avukat Demirdiş'in bu davranışı ve avukatlık mesleğine yakışmayan duruşmadaki hal ve tavırları nedeniyle disiplin işlemlerinin yapılması için harekete geçti.

Bu olay, Türkiye'nin din ve vicdan hürriyeti, adli bağımsızlık ve avukatlık mesleği etiği gibi konularda tartışmalara yol açtı. Olayın sonucu ve avukat Demirdiş'e verilecek ceza merak konusu oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN