İstanbul'da düzenlenen sahte kanser ilacı operasyonu, insan hayatını hiçe sayan bir şebekenin faaliyetlerini gün yüzüne çıkarıldı. Operasyonun detayları, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel'in köşe yazısıyla duyurdu.

5 MİLYON SAHTE ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na gelen bir ihbar üzerine Şubat 2025'te başlatılan operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 2 milyar TL olan 5 milyon sahte kanser ilacı ele geçirildi. Ağırel'in Cumhuriyet'teki yazısına göre, Ümraniye'deki bir adrese yapılan baskında, ilaçların yanı sıra 100 bin boş kutu, 32 bin marka etiketi ve 9 dolum makinesi gibi üretimde kullanılan malzemeler de bulundu. Operasyonda yakalanan 8 şüpheliden 6'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KANSER VE BEBEK TEDAVİSİ İLAÇLARI TEHLİKEDE
ddianamede, sahte üretimi yapılan ilaçlar arasında kanser tedavisinde kritik öneme sahip olan Cellcept, Femera, Venetoclax ve Xalkori gibi ürünlerin yer aldığı belirtildi. Ayrıca, bebek ve kısırlık tedavisinde kullanılan ilaçların da bu şebeke tarafından sahte olarak üretildiği ortaya çıktı.
Şüphelilerden Uğur İlter, ilaçları kurye olarak dağıttığını ve satışların sosyal medya üzerinden yapıldığını itiraf etti.

Sahte web siteleri nasıl anlaşılır? Vatandaş milyonlarını kaybediyor, uzmanlar uyardı

