Bedavaya verdi yine kimse almadı! Bunları ekenler şimdi bin pişman: Ürünler ağaç dallarında çürüdü

Bedavaya verdi yine kimse almadı! Bunları ekenler şimdi bin pişman: Ürünler ağaç dallarında çürüdü

O ilimizde ürünler ağaç dallarında çürüdü! Çiftçiler fiyatı düşürüp satamayınca ücretsiz verdi, yine kimse almadı! Ağaç dibine dökülen ürünlerin bahçeye zarar verdiğini söyleyen üreticiler isyan ediyor. Bunları ekenler şimdi bin pişman...

Adana'nın Kozan ilçesinde, portakal, mandalina ve limon gibi narenciye ürünlerinde hasat sorunu yaşanıyor. Ürünlerin tarlada kalarak zarar görmesinden endişe eden üreticiler, bahçelerinde en az hasarın oluşması için ürünleri dalından dökmeye başladı.

‘1,5 LİRAYA DA SATAMADIK’

Adana'da tarlada kaldı, üreten perişan oldu: 1 TL'den alıcı bulunamıyor!

Hacı Yüce adlı üretici, sahip olduğu 15 dönüm narenciye bahçesindeki durumu değerlendirirken, "Ürünler ağacın başında kaldı. Dibine döküldü. Mandalina çoktan bitmesi lazımdı. 1,5 lira verdiler. Ona da razı olduk, ona da satamadık. Başında kalan meyvede zarar, dibine dökülen de asit. Bunun asidi zarar veriyor. İhraç edemediğimiz için diyorlar ama biz ülke içinde pazarı kuramıyoruz ki. Biz burada bedava verelim dedik kimse gelip toplamadı" şeklinde konuştu.

DÖKÜLENLER BAHÇEYE ZARAR VERİYOR

Diğer bir üretici olan Mehmet Yavuz ise, "Limon bahçelerini bedava alın dediler alan olmadı. Limon çırptırdık dibinde duruyor alan yok. Benim 40 dönüm yerim var. 1 liraya 2 liraya verdik. Vermediğim Washington 3 lira dedik onu da almadılar. 5-6 lira olsa zararım çıkacak. Bu dökülen bahçeye zarar. Tüm ürünler ağacın başında çürümüş" şeklinde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN