Benzin ve Motorine Rekor İndirim! Araç Sürücüleri Depoları Artık Fulleyecek

Benzin ve Motorine Rekor İndirim! Araç Sürücüleri Depoları Artık Fulleyecek

Brent petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik akaryakıt fiyatlarını da etkilemeye başladı. Son zamlardan sonra motorin ve benzinin litre fiyatı 21 liraya dayandı. Bayrama zam haberleriyle giren araç sürücüler ise indirim haberlerini beklemeye başladı. Sürücüleri sevindiren haber ise Meclis'ten geldi. Eğer bu indirim teklifi kabul edilirse araçların depoları fullenecek. İşte herkesi sevindirecek o müjdeli haber.

Brent petrol fiyatlarını vuran Rusya-Ukrayna savaşından sonra doların da yükselişe geçmesiyle petrol fiyatları 99 dolar seviyelerinden 104 dolar seviyelerine çıktı. Petrole paralel olarak fiyatlanan akaryakıtta zamlanmaya başladı. Petrolün ibreyi aşağı çekmesiyle indirim bekleyen sürücüler, tekrar yükselişe geçen petrol fiyatlarından dolayı zamlı bir sabaha uyandı. Motorin ve benzin el yakarken, sevindiren bir haber Meclis'ten geldi. Ağrı Milletvekili Abdullah Koç TBMM Başkanlığı'na indirim için teklif sundu. İşte motorin ve benzin fiyatlarında yapılacak olan indirim.

benzin-001.jpg

VATANDAŞI SEVİNDİRECEK AKARYAKIT İNDİRİMİ

Son zamanlarda hızla artış gösteren motorin ve benzin fiyatları araç sürücülerini etkileme başladı. Bayrama zamlarla giren vatandaş ise kara kara düşünmeye başladı. Nisan'ın son gününde benzine gelen zamdan sonra 19 liradan çıkan benzinin fiyat 21 liraya çıktı. İndirim beklentisi oluşan vatandaşında beklentisi suya düşmüş oldu. Ağrı Milletvekili Abdullah Koç'tan ise araç sahiplerini sevindirecek bir hamle geldi. Koç, TBMM Başkanlığı'na akaryakıt indirimi için teklif sundu. Teklif komisyondan geçerse motorin ve benzinde 6 liralık bir indirim yaşanacak.

benzin.jpg

TEKLİF TBMM'YE SUNULDU

Akaryakıta gelen zamlardan sonra benzin litresi şu anda 20.35 lira, Motorin fiyatı 22.08 lira, LPG'nin ise 11.75 lira civarında. İndirim haberi bekleyenleri ise sevindiren haber geldi. Yaşanan önemli gelişme, pompalara yansırsa akaryakıtta tarihin en büyük indirimi olacak. 5.5 lira ile 6 lira arasında verilen teklif Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Sunulan teklif akaryakıt ürünlerinden katma değer vergisi ve özel tüketim vergisi alınmaması öngörüyor. Koç, bununla ilgili başvurusunda, "Katma Değer Vergisi Kanunu Ve Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifim gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim" dedi ve teklifi TBMM Başkanlığına sundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN