Beterin beteri geliyor! Meteoroloji o bölge için gemileri yaktı: Afrika sıcağını mumla aratacak

Beterin beteri geliyor! Meteoroloji o bölge için gemileri yaktı: Afrika sıcağını mumla aratacak

Hava sıcaklıklarındaki artış devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden korkutucu yeni bir açıklama daha geldi. Özellikle Marmara bölgesinde sıcaklığın 35 derecenin üzerine çıkacağını vurgulayan MGM, vatandaşları o tarihte evden çıkmamaları konusunda uyardı.

Geçtiğimiz hafta ülkemizi etkisi altına alan Afrika sıcaklarıyla birlikte sıcaklıklar üst üste artmaya devam ediyor. Vatandaş havaların serinlemesini beklerken Meteoroloji'den yeni bir sıcaklık uyarısı geldi.

Meteoroloji özellikle Marmara Bölgesi'nde 19 Temmuz Çarşamba günü itibariyle yüksek sıcaklıkların yaşanacağını belirtti. Batı ve Güney bölgelerinde hala etkisini gösteren sıcak hava, Çarşamba günü itibariyle tüm ülkeyi etkisi altına alacak.

TÜRKİYE ALEV ALEV YANACAK!

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

-Yapılan son değerlendirmelere göre; halen batı ve güney bölgelerimizde etkili olan sıcak hava dalgasının, 19.07.2023 Çarşamba gününden itibaren tüm yurtta etkili olacağı tahmin ediliyor.

-Hava sıcaklıklarının Marmara, Ege ve Akdeniz'de mevsim normallerinin 3 ila 8 derece, diğer bölgelerimizde ise mevsim normallerinin 1 ila 5 derece üzerine çıkması bekleniyor.

haber-7-ic2.jpg

Önümüzdeki günlerde bazı illerimizde beklenen sıcaklıklar (°C);

Ankara : 32-36

İstanbul : 32-35

İzmir : 37-38

Edirne : 38-41

Çanakkale : 34-40

Muğla : 39-41

Adana : 35-37

Antalya : 39-41

Kayseri : 31-34

haber-7-ic-1.jpg

MGM, kavurucu sıcaklara karşı özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşları uyararak, "Sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız ve çocuklarımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN