Bildiğiniz tüm ekmekleri unutun! Arıdan yapılıyor yurtdışında avuç avuç tüketiliyor: Türkiye’de değerini bilen ise çok az

Bildiğiniz tüm ekmekleri unutun! Arıdan yapılıyor yurtdışında avuç avuç tüketiliyor: Türkiye’de değerini bilen ise çok az

Arıdan yapılan ürünler son yıllarda çeşitlilik kazanırken, bilim insanları tarafından bu ürünler üzerinde yapılan araştırmalar artmış durumda. Özellikle arı ekmeği olarak bilinen perganın faydaları ve kullanım alanları duyanları hayrete düşürüyor. Peki, arı ekmeği nedir, kullanım alanları nelerdir? İşte cevabı…

Arı ürünleri olan; bal, polen, arı sütü, propolis, arı zehri, arı ekmeği ve ıpilarnil pek çok ülkede gıda takviyesi, kozmetik ve Apiterapide yaygın olarak kullanılmaktadır. Ancak bu ürünlerden arı ekmeğini neredeyse kimse bilmiyor. Peki, arı ekmeği nedir, kullanım alanları nelerdir? Cevabı haberimizin devamında…

ARI EKMEĞİ NEDİR?

Türkiye’de yalnızca birkaç arıcının ürettiği arı ekmeği, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlamasına rağmen yeterince bilinmiyor. Keşfedilmemiş besin deposu olan arı ekmeği, yurt dışında perga olarak biliniyor. Polenin işlenmiş hali olan arı ekmeği için arılar, doğadaki çiçek tozunu ayaklarının arkasına alarak kovanlarına getiriyor.

Arılar, bu polenleri kendi salgısı ile altıgenlerin içine depoluyor. Sonrasında pupadan çıkan yavru arı 5 gün boyunca bu arı ekmeğini yiyor. Arının ilk besini olmasından dolayı bu ürün bebek maması olarak da adlandırılıyor.

ari-ekmegi-1.jpg

ARI EKMEĞİ KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

Arı ekmeğinin kullanımı polene benzemektedir. Yetişkin bir bireyin günlük dozu ortalama 20-40 gr arasında olmalı. Bir organizmayı yenilemek ve güçlendirmek için günlük 1 çorba kaşığı arı ekmeği yemek yeterli olacaktır. Diğer ilaçlarla beraber ve kronik hastalıklarda daha düşük dozda kullanılması önerilmektedir.

Polene göre daha güçlü bir aktiviteyle karakterize edilen bu ürün genelde daha küçük miktarlarda ya da kısa bir süre boyunca uygulanmaktadır. Sindirilebilirliği kolaylaştırmak için, polen taneleri ılık suda ezilmeli ya da çözdürülmeli. Sulu ortamlarda, polen taneleri 2-3 saat sonrasında çatlar bu da besinlerin salınmasına neden olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN