Biletlerden nakliyeye büyük zam kapıda! İstanbul-İzmir otobanı ne kadar oldu? Kamyoncular ve tırcılar isyan edecek

Biletlerden nakliyeye büyük zam kapıda! İstanbul-İzmir otobanı ne kadar oldu? Kamyoncular ve tırcılar isyan edecek

Biletlerden nakliyeye kadar bir çok ücrette zam kapıya dayandı! İstanbul-İzmir otoban ücreti ne kadar oldu? Kamyon ve TIR şoförleri isyan bayrağını çekecek...

Yeni açıklanan Tasarruf Paketi'nin etkileri vatandaşın cebinde hissedilmeye başladı. Özellikle Yap-İşlet-Devret modeliyle inşa edilen köprü ve otoyollara yapılan zamlar, sürücüleri adeta çileden çıkartacak seviyede. Otomobille İzmir'e gitmek isteyenler, Osmangazi Köprüsü ve otoyolunu kullandıklarında sadece köprü geçişi için 1384 TL ödemek zorunda kalacaklar. Kamyon ve TIR geçiş ücretlerindeki artış ise çok daha yüksek.

SEBZE FİYATLARINDA ARTIŞ KAPIDA

Sebze ve meyve fiyatları yüzde 40'a kadar düştü! Daha da ucuzlayacak - Ekonomi Haberleri

Sebze ve meyve fiyatlarının artması da kaçınılmaz görünüyor. Tarım ürünlerinin yetiştiği bölgelerden büyük şehirlere taşınması, genellikle TIR ve kamyonlarla yapılıyor. Osmangazi Köprüsü'nde kamyon geçiş ücreti %37,5 oranında artırılarak 290 TL'den 399 TL'ye çıktı. Aynı köprüden geçiş yapacak TIR'lar ise 920 TL ödeyecek. İzmir'e kadar uzanan otoyol ücretiyle birlikte, bir kamyonun toplam geçiş maliyeti 2485 TL'ye ulaşacak. Bu artışlar, sebze fiyatlarının da yükselmesine neden olacak.

TIR GEÇİŞ ÜCRETLERİ REKOR KIRDI

Sürücüler dikkat! Mahmutbey gişeleri HGS'li araçlardan 7 TL fazla kesiyor - Ekonomi Haberleri

Osmangazi Köprüsü'nü kullanarak İzmir'e gitmek isteyen TIR'lar, köprü geçişi için 920 TL ödeyecek. İzmir'e kadar otoyolu kullanmaları durumunda ise bu maliyet 4045 TL'yi bulacak. Bu yüksek geçiş ücretleri, taşımacılık maliyetlerini artırarak ürün fiyatlarının yükselmesine neden olacak.

OTOBÜS BİLET FİYATLARINA ZAM GELİYOR

SON DAKİKA: Şehirlerarası otobüs biletlerine tavan ücret kararı - Günün Haberleri

Karayollarında üçüncü sınıf araçlar olarak değerlendirilen otobüsler de zamdan nasibini alacak. İzmir'e giden bir otobüs, Osmangazi Köprüsü için 760 TL, otoyol için ise 1875 TL ödeyecek. Bu durum, otobüs bilet fiyatlarına yansıyacak ve yolculara ekstra maliyet olarak geri dönecek.

ENFLASYON MAYIS AYINDA ZİRVE YAPACAK

ENAG Mart Ayı Enflasyon Rakamlarını Açıkladı | SerMimar.Net

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, ikinci Enflasyon Raporu'nda mayıs ayının enflasyon açısından kritik bir dönem olacağını belirtti. Karahan, enflasyonun %75 seviyesine ulaşacağını öngördü. Bu yüksek enflasyon oranı, vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkileyerek, ulaşım ve gıda gibi temel ihtiyaçların fiyatlarını daha da artıracak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN