Binlerce çiftçiye kritik uyarı! Türkiye haritası griye döndü: Bu gece her şeyinizi kaybedebilirsiniz

Binlerce çiftçiye kritik uyarı! Türkiye haritası griye döndü: Bu gece her şeyinizi kaybedebilirsiniz

Çiftçilere bu gece için kritik uyarı yapıldı. Türkiye haritası griye dönerken tehlikenin altı çizildi. Bu gece itibariyle etkisini gösterecek tehlike her şeyinizi elinizden alabilir. Özellikle çiftçiler hazırlıklı olsun. İşte tüm detaylar...

Bu gece yarısı itibariyle etkili olacak tehlike için binlerce çiftçi uyarıldı. Türkiye haritası gri renge dönerken, gece başlayarak sabah saatlerine kadar sürecek. Bir gece de her şeyinizi kaybedebilirsiniz.

GECE SAATLERİNDE BAŞLAYACAK

Meteoroloji kaynakları tarafından binlerce çiftçiyi ilgilendiren gelişme paylaşıldı. Türkiye haritasının griye boyanmasıyla birlikte don riski işaret edildi. Çiftçilerin korkulu rüyası olan don olayının mahsulleri etkileme riski de yer alıyor. Gece saatlerinde başlayacak don sabah saatlere kadar sürecek. Peki, don riski hangi bölgelerde etkisini gösterecek?

geg0-dpxoaa8gif.png

O BÖLGELERDE ETKİLİ OLACAK

Sosyal medya hesabı üzerinden hava durumu takibi yapan Meteoroloji Bey isimli sayfadan uyarı geldi. Paylaşımda, "Zirai Don Riski!" başlığı yer alırken bu gece ve yarın sabah saatlerine dikkat çekti.

Don riski; Trakya batısı, Güney ve Doğu Marmara'nın karasal kesimleri - Ege'nin iç kesimleri - Karadeniz'in iç kesimleri - İç ve Doğu Anadolu Bölgeleri - Akdeniz'in iç kesimlerinde bekleniyor. Dondurucu soğuk ve ayaz beklentisi paylaşıldı.

ÇİFTÇİLER ENDİŞELİ

Aşırı soğuklar nedeniyle don riski çiftçilerin mahsullerinin etkilenebileceği düşünülüyor. Bu kapsamda binlerce çiftçinin tedbir alması, vatandaşların ise sıkı giyinmesi tavsiye ediliyor. Yaz mevsiminde yüksek sıcaklığın getirdiği kuraklık sonucu rekoltede yaşanan büyüme don olayıyla birlikte tekrardan yaşanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN