Binlerce yıllık gizem çözüldü! Göbeklitepe'de bulunmuştu, taşların üzerine oyulan el çantası bakın aslında ne çıktı?

Binlerce yıllık gizem çözüldü! Göbeklitepe'de bulunmuştu, taşların üzerine oyulan el çantası bakın aslında ne çıktı?

Dünyanın gizemi yavaş yavaş çözülüyor! Araştırmalar tamamlandı! Binlerce yıllık gizem çözüldü! Uzun zaman önce Göbeklitepe'de bulunmuştu. Taşların üzerine oyulan el çantası bakın aslında ne çıktı?

Şanlıurfa ilinde bulunan Göbeklitepe’de keşfedilen gizemli el çantası tasviri uzun zamandır merak konusuydu. Dünyanın ilgisini çeken bu detayın Türkiye’de olması ilgi çeken bir detay olarak öne çıkıyor. Arkeologlar, binlerce yıllık antik heykellerde bulunan gizemli el çantası tasvirlerinin sırrını aydınlattı. El çantasının taşıdığı anlam, uzmanlar tarafından incelendi ve bu esrarengiz sembolün ardında yatan derin mana çözüldü.

GÜNÜMÜZDEKİ CÜZDANLARA BENZİYOR

binlerce-yillik-el-cantasi-tasvirinin-sirri-cozuldu-en-eski-ornek-gobeklitepeden-j7ub.webp

Antik heykellerde sıkça rastlanan el çantası motifinin, günümüz cüzdanlarına oldukça benzediği gözlemlendi. Bu çantalar, genellikle yuvarlak sap benzeri bir üst kısma ve dikdörtgen bir alt kısma sahip olarak tasvir ediliyor. Bu sembol, bazen tek başına bir nesne olarak görünürken, bazen de tanrıların, efsanevi varlıkların ellerinde sepet tutar gibi betimleniyor.

SEMBOLÜN ARKASINDAKİ TEORİ

gobeklitepe-canta-qvto.jpg

Uzmanlara göre bu sembolün yaygınlaşmasının arkasındaki teori, kozmosun basit ve anlaşılır bir temsili olduğudur. Çantanın sapı gibi görünen yarım daire, gökyüzünün yarım küresini simgelerken, düz kare taban ise dünyayı temsil ediyor.

EN ESKİ ÖRNEĞİ GÖBEKLİTEPE’DE BULUNDU ​​​​​​​

El çantası sembolünün en eski örneklerinden biri, Türkiye'nin güneydoğusundaki Göbeklitepe kalıntılarında bulundu. M.Ö. 11.000 yılına tarihlenen Göbeklitepe, şimdiye kadar keşfedilen en eski tapınak komplekslerinden biridir. Bu alanın dini bir amaç için kullanıldığı düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN