Bir kiracı- ev sahibi anlaşmazlığı daha! Kazma kürekle binanın duvarını kırdı, tehdit etti

Bir kiracı- ev sahibi anlaşmazlığı daha! Kazma kürekle binanın duvarını kırdı, tehdit etti

Türkiye'yi saran yüksek kira krizi Antalya'da dehşet verici bir olayla kendini gösterdi. Sözleşme devam etmesine rağmen kira artışı konusunda anlaşamadıkları için iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi, tehdit ederek bu kez kiracının elektriğini kesti. 3 ayrı suçtan dava açılan mülk sahibi, kiracısına gönderdiği ihtarnameyle mülkünü boşaltmasını istiyor.

Antalya Kepez'de yaşayan H.M 6 yıl önce M.İ.'den kiraladığı depoda iş malzemelerini saklıyordu. Düzenli olarak kirasını ödeyen H.M. 2 bin 250 TL olan kirasının artırılması için görüştüğünde mülk sahibi M.İ.'den 7 bin TL talep etti. H.M. bu ücreti kabul etmeyerek, yasal zam oranına göre 4 bin TL ödeme yaptı. M.İ. ise 7 bin TL kirayı kabul etmedi ve deponun boşaltılmasını istedi.

DUVARI KAZMA VE KÜREKLE KIRDI, ELEKTİRİĞİ KESTİ

H.M. deponun boşaltılmasını kabul etmeyince M.İ. eline aldığı kazma kürekle deponun duvarını kırdı ve H.M.'ye küfretti. Olayı cep telefonuyla kaydeden kiracı, mülk sahibinden şikayetçi oldu. 'Tehdit', 'hakaret' ve 'konut dokunulmazlığı ihlal' suçlarından dava açılan M.İ. bu defa da deponun elektriğini kesti. M.İ. ayrıca kiracısına ihtarname göndererek deponun boşaltılmasını istedi.

ggggg.jpg

Elektrik kesintisi nedeniyle işlerinin aksadığını belirten kiracı H.M. "2,3 bin TL fark yüzünden bunları yaşıyorum" dedi. Tehdit edildiğini savunan kiracı sözleşmenin devam etmesine rağmen depoyu boşaltılmasının istediğini söyleyerek elektrik olmadığı için güvenlik kameralarının da çalışmadığını belirtti.

Olay, Türkiye'deki barınma krizinin ve kira artışlarının ne kadar vahim boyutlara ulaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Öte yandan, 1 Temmuz'dan itibaren kira zammında yüzde 25 sınırının kalkması bekleniyor. Yeni kira bedeli, ev sahibi ve kiracı arasında arabuluculuk yoluyla belirlenecek. Arabuluculuk uygulamasına yapılan 129 bin 259 başvurudan 69 bin 239'unun anlaşmayla sonuçlandığını söyleyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un dün yaptığı "Kira zammında yeni bir döneme gireceğiz. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak." açıklaması dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN