Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Maliye tebligat göndermeye başladı

Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Maliye tebligat göndermeye başladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira geliri potansiyeli olan konutların tespiti için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, vergi daireleri tarafından belirlenen adreslere tebligatlar gönderiliyor. Mersin'de Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, kiracılara herhangi bir cezai işlemle karşılaşmamak için kira gelir vergisi beyannamesini zamanında vermesi gerektiğini hatırlattı.

Kira geliri potansiyeli olan konutlara sıkı takip başladı. Kira geliri potansiyeli olan konutlara Hazine Bakanlığı tebligatlar gönderiyor. Tebligat alan kiracının vergi dairesine başvurarak gerekli bilgileri vermesi ve elektronik ortama aktarması gerekiyor. Yapılan kontroller sonucunda beyannamelerinde uyumsuzluk olan veya hiç beyanname vermeyen mükelleflere yasal işlem uygulanacak.

yyyytttttcan.jpg

Mersin'de Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat, tebligatların kent genelinde dağıtılmaya başlandığını ve kiracıların Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Denetim Koordinasyon Müdürlüğüne davet edildiğini söyledi. Kiracılara ikamet süresi, kira bedeli, kira artışı ve ödeme şekli gibi bilgiler soruluyor.

EMLAKÇILAR ODASINDAN TAVSİYE

Canpolat, vergilerin devlet gelirleri için önemli olduğunu ve kirada konutu bulunan mülk sahiplerinin herhangi bir cezai işlemle karşılaşmamak için kira gelir vergisi beyannamesini zamanında vermesi gerektiğini vurguladı.

EMEKLİLER DİKKAT

Emeklilerin bazı konularda vergi muafiyeti olduğunu hatırlatan Canpolat, kira gelir vergisi beyannamesi için muafiyet olmadığını ve emeklilerin de bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN