Bir litre benzinden 300 litre gaz üretti! İki emekliden devrim gibi sistem: “Bir tüp 750 lira, bunun litresi aylarca gidiyor"

Bir litre benzinden 300 litre gaz üretti! İki emekliden devrim gibi sistem: “Bir tüp 750 lira, bunun litresi aylarca gidiyor"

Kahramanmaraşlı iki araştırmacı emekli, yaptıkları sistemle bir litre benzinden 300 litre gaz ürettiler. Emekli vatandaşların hedefi ise ofislerde ısınma sistemi kurmak…

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından kendilerini araştırma ve geliştirmeye adayan emekli Mustafa Uludağ ile Ökkeş Kavgacı, ikinci projelerini hazırladı. Vatandaşlar enkaz altından çıkardıkları buzdolabı kompresörü ile beraberindeki ekipmanlar ile regülatör geliştirdi.

BİR LİTRE BENZİNDEN 300 LİTRE GAZ ELDE ETTİLER

Ortaya çıkan manyetik ısı regülatörü ile bir litre benzinden yaklaşık 300 litre gaz elde ettiklerini söyleyen Uludağ, yaptıkları yakıtı bağ evlerinde kullanacaklarını belirtti.

bir-litre-benzinden-300-litre-gaz.jpg

Ürettikleri gazla ısınma sorununu çözmeyi de hedeflediklerini söyleyen Uludağ, “Bir litre benzin ile LPG’yi ürettik ocağımızı hazırladık ve çayımızı koyduk. Önce deprem enkazdan çıkarttığımız hava kompresörünü çıkardık. Buradaki düzenek sayesinde geçen yakıt, suyun içinde buharlaşan hava ocağın içine geçip yakıt olarak dönüyor. Basit bir sandıktan alan yaptık. Bu çalışmamızı çok geliştireceğiz. Bağ evimizde bir tüp 750 lira ama bir litre benzin ile biz bunu bir ay idare edeceğiz. Bu projemizin ikinci aşaması için bu yakıtı ısıtmaya çevirmeye çalışacağız. Özelikle ofislerde kullanılmak üzere ısıtma sistemi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN