Bir şüpheli kadın ölümü daha: Solaktı, sağ eline aldığı silahla kendini nasıl öldürdü

Bir şüpheli kadın ölümü daha: Solaktı, sağ eline aldığı silahla kendini nasıl öldürdü

Bir şüpheli kadın ölümü daha. Esenyurt'ta evli olduğu kadını psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayarak intihara sürüklediği öne sürülen Musa Adıyaman hakkında karar duruşması bugün görüldü. İntihar ettiği öne sürülen Hilal Adıyaman'ın solak olmasına rağmen sağ eline aldığı silahla intihar ettiği iddiası dikkat çekti. Adli Tıp'ın tespite varamadığı olayda şüpheli Adıyaman 'intihara yönlendirme' suçundan 6 yıl hapis ve 'ruhsatsız silah bulundurma'dan 2 yıl hapis ve 4 bin TL para cezası aldı.

Psikolojik ya da fiziksel erkek şiddeti cezaların caydırıcılığının azlığı sebebiyle önlenemiyor. Bir şüpheli kadın ölüm de İstanbul Esenyurt'ta yaşandı. İddiaya göre Esenyurt'ta yaşayan Musa Adıyaman'ın boşanmak istediği eşi Hilal Adıyaman'ı cebir ve tehdit kullanmak suretiyle intihara mecbur bıraktı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanan Adıyaman'ın karar duruşması bugün görüldü.

SOLAKTI AMA...

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Musa Adıyaman getirilirken hayatını kaybeden Hilal Adıyaman'ın annesi katıldı. Hilal Adıyaman'ın solak olduğu, tabancanın sağ elinde bulunması nedeniyle intihar etmiş olamayacağı iddiası üzerine, genç kadının hangi elini kullandığına yönelik Adli Tıp Kurumu rapor hazırladı. Raporda maktulün baskın elinin sağ el mi, sol el mi olduğu hususunda bir tespite varılamadı.

Cumhuriyet Savcısı, Musa Adıyaman'ın 'cebir veya tehdit kullanmak suretiyle kişileri intihara yönlendirmek' suçundan beraatine karar verilmesini talep ederken 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan cezalandırılmasını istedi.

'KIZIM SİLAH KULLANMAYI BİLMEZDİ...'

'İntihar' iddiasını reddeden anne Gülbahar Yıldırım 'Kızım solaktı' diyerek mütalaayı kabul etmediğini belirterek, 'evde silah ne arıyor?' dedi ve sanığın cezalandırılmasını istedi. Suçlamaları kabul etmeyen Musa Adıyaman da tahliyesini ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti Musa Adıyaman'ın 'intihara yönlendirme' suçundan 6 yıl hapsine hükmederken 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan da 2 yıl hapis ve 4 bin lira adli para cezasına karar verdi.

Öte yandan, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Şubat 2024 Raporu'na göre şubat ayında 36 kadın öldürüldü. Öldürülen kadınların 10’u eşleri, 7’si eski eşleri, 7’si birlikte oldukları kişi, 4’ü babası, 3’ü oğlu, 2’si tanıdık biri, 1’i ise tanımadığı biri tarafından öldürüldü. 2 olayda ise failin yakınlığı tespit edilemedi.

hilal-adiyaman-6498.webp

0x0-esine-son-bir-sans-verdi-dogum-gununden-bir-gun-sonra-olduruldu-intihar-susunu-polis-cozdu-solak-elli-kadin-sa-1645425030864.webp

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN