Bir ülkede başladı, Türkiye dahil dalga dalga tüm ülkelere yayılacak! Uzmanlar uyarı üstüne uyarı yapmıştı

Bir ülkede başladı, Türkiye dahil dalga dalga tüm ülkelere yayılacak! Uzmanlar uyarı üstüne uyarı yapmıştı

Dünyanın son yıllarda göreceği en büyük iklim felaketi El Nino'nun etkileri bazı ülkelerde hissedilmeye başlandı. Asya'da bir ülkede kavurucu sıcaklar nedeniyle temiz suya erişimde sorunlar baş göstermeye başladı. Uzmanlar, benzer sorunların yakın zamanda Türkiye'de de yaşanacağı uyarısında bulunuyor. İşte detaylar...

El Nino hava olayının başlamasıyla beraber dünyanın farklı bölgelerinde tropikal iklim yaşanmaya başladı. Endonezya'da aşırı sıcaklıklar nedeniyle temiz su sıkıntısı yaşanmaya başladı.

El Nino'nun etkisiyle normalden daha kurak geçeceği tahmin edilen ülkede kurak mevsime girildi. Endonezya'nın belirli bölgelerinde kuraklıkla ilgili problemler ortaya çıktı.

el-nino-susuzluk.jpg

DALGA DALGA DÜNYAYA YAYILACAK

Genel olarak kurak bir kış geçiren ülkelerde benzer problemlerin dalga dalga yayılması bekleniyor. Söz konusu El Nino etkilerinin ise 2024 yılına kadar süreceği uzmanlar tarafından açıklandı.

Endonezya Ulusal Afet Önleme Ajansı (BNPB) sözcüsü, kuraklığı azaltmak için 2023 Mart ayından bu yana hava durumunu değiştirdiğini söyledi.

el-nino-kuraklik.jpg

SU KITLIĞI YAŞANAN BÖLGELER SIRALANDI

Greenpeace'den bir çevre aktivisti, El Nino'dan kaynaklanan kuraklık potansiyelinin iklim değişikliğiyle daha da kötüleşeceğini söyledi. Bogor Regency'de, kuraklık nedeniyle temiz su kıtlığı özellikle Nanggung Bölgesi, Kalong Liud Köyü'nde hissediliyor.

Bu arada yerel yetkililere göre Jasinga Bölgesi, Pangaur Köyünde temiz su kıtlığı sadece birkaç noktada hissediliyor. Pangaur Köyü sosyal yardım bölümünün başkanı, bölgenin hâlâ yağmurdan etkilendiğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN