Bir zam da asgari ücrete! Asgari ücretli çalışanlara müjdeli haber! Ünlü ekonomist canlı yayında tarih vererek açıkladı!

Bir zam da asgari ücrete! Asgari ücretli çalışanlara müjdeli haber! Ünlü ekonomist canlı yayında tarih vererek açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıklamasının ardından gözler asgari ücrete çevrildi. Milyonlarca çalışan asgari ücrette bir artış yaşanıp yaşanmayacağını araştırmaya başladı. Ünlü ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücrette artış yaşanacak tarihi açıkladı.

Önceki akşam NTV-Star TV ortak yayınında Seda Öğretir, Ahmed Arpat, Nazlı Çelik ve Burhanettin Duran'ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayı öncesinde milyonlarca emekliye müjdeli haberi verdi. Erdoğan'ın emeklilere müjdeli haberi vermesi sonrasında asgari ücrette bir artış yaşanıp yaşanmayacağı merak konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs'taki seçimlere günler kala en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olarak belirlendiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında gözler asgari ücrete yapılacak zamma çevrildi. Asgari ücrete yapılacak zam merak konusu oldu.

2023 Ocak ayında yapılan yüzde 30'luk zam sonrası en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL olmuş fakat bu rakam emeklileri memnun etmemişti.

GÖZLER ASGARİ ÜCRETE ÇEVRİLDİ

Erdoğan emekli maaşındaki en düşük ücretin yüzde 36 zam ile 7 bin 500 liraya yükseltildiğini açıklayarak "Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı. Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz. Hayırlısı olsun." dedi.

Erdoğan'ın bu açıklaması sonrasında gözler asgari ücrete çevrildi. Yeni yılda 54,66 oranında zamlanarak 8 bin 506 TL’ye yükseltilen asgari ücrette bir iyileştirme yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu.

"ASGARİ ÜCRETE ARTIŞ MAYIS SONU HAZİRAN BAŞI GİBİ YAPILACAKTIR"

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; ünlü ekonomist Muhammet Bayram, mayıs ayının son günleri da haziran ayının ilk günlerinde asgari ücrete zam yapılmasını beklediğini açıklayarak şunları söyledi:

"Ben artık enflasyon üzerinden hesap edip maaş artışı yapılmasını doğru bulmuyorum. Enflasyon var diye zam yaparsak o zaman fiyatlarda hızlı bir artış gördük. Hızlı artışı vatandaşlar artık kaldırmıyor. Fahiş fiyatlar herkesin gündeminde.

Ben asgari ücretliye mart sonu itibarıyla nisan ayından geçerli olmak üzere bir zam yapılmasını düşünmüyorum. Burada taktir devletindir. Asgari ücrete artış mayıs sonu haziran başı gibi yapılacaktır.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN