Bobinajcı İlknur Usta'yı görenler gözlerine inanamıyor! Elektrik Elektronik Mühendisi oldu ama...

Bobinajcı İlknur Usta'yı görenler gözlerine inanamıyor! Elektrik Elektronik Mühendisi oldu ama...

Bobinajcı İlknur Usta'yı görenler gözlerine inanamıyor! Elektrik Elektronik Mühendisi oldu ama yine de bu işe sarıldı! Erkek işi deniliyor, yaptıklarıyla çevresini şaşırtıyor...

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olan 29 yaşındaki İlknur Uludoğan, dedesi tarafından öğretilen bobinaj ustalığı mesleğini sürdürüyor. Menderes Mahallesi'nde yaşayan ve çocukluğundan beri mesleğe ilgi duyan Uludoğan, küçük yaşlarda dedesi İbrahim Uludoğan'ın yanında çıraklık yaparak sektöre adım attı. İlk, orta ve lise eğitimini tamamladıktan sonra Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi'nde Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında eğitim alarak mezun oldu.

BABASINDAN DEVRALDIĞI MESLEĞİ ELİNE ALDI

whatsapp-image-2023-12-07-at-09-47-41.jpeg

Emekli olan babası Mehmet Uludoğan'dan devraldığı atölyede bobinaj ustalığına devam eden İlknur Uludoğan, aynı zamanda yüksek lisans eğitimini sürdürüyor. Ailesinde dede mesleği olarak geçen bobinaj ustalığını profesyonel bir seviyeye taşımak isteyen Uludoğan, Erzincan'da eski sistemle yapılan işleri daha modern ve profesyonel bir hale getirmeyi hedefliyor.

İlknur Uludoğan, çocukluk yıllarında dedesinin yanında çalışmaya başlayarak, elektrikle ilgili konuların kendisini her zaman cezbettiğini belirtti. Arkadaşlarının bebeklerle oynarken oyunlarının piller, prizler ve arabalar olduğunu ifade eden Uludoğan, "Seneler sonra ben de bu mesleğin bir parçası oldum. Erzincan'da birçok elektrikçiyi dedem yetiştirmiş. Sonra babam, babasından mesleği aldıktan sonra bu meslek bana kaldı" dedi.

BU ALANDA YETİŞMİŞ ELEMAN BULMAK ZOR

Üniversite eğitimi sırasında mesleğini daha da ileri taşımak amacıyla yüksek lisansa başlayan İlknur Uludoğan, Erzincan'da halen eski sistemle çalışan birçok elektrikçinin olduğunu ve bu alanda yetişmiş eleman bulmanın zor olduğunu dile getirdi. Meslek liseleri ve üniversitelerden destek isteyen Uludoğan, özellikle gençlerin daha fazla masa başı işlere yönlendirildiğini, ancak el emeği ve özveri gerektiren bu mesleğin de geleceğin teknolojisine uygun olduğunu vurguladı.

KADINLAR DAHA ÖZVERİLİ VE TİTİZ

İlknur Uludoğan, kadın olmanın sektörde bazı zorluklara yol açtığını ancak bu durumu aynı zamanda bir avantaja çevirdiğini ifade etti. Kadınların daha özverili ve titiz olduğunu belirten Uludoğan, müşterilerden aldıkları olumlu geri dönüşlerin kendisini motive ettiğini söyledi.

Sanayideki işleyişin nasıl olduğunu gözlemlemek amacıyla boş vakitlerinde farklı ülkelerdeki benzer atölyeleri ziyaret eden İlknur Uludoğan, iş yerine gelen müşterilerin genellikle bir kadın usta ile karşılaşmalarının şaşkınlık yarattığını belirtti. Bu durumu gurur verici bulan Uludoğan, kadınların iş dünyasındaki yerlerini güçlendirmek ve desteklemek adına daha fazla kadının bu tür meslekleri seçmesini umduğunu dile getirdi.

BU İŞİ YAPAN SADECE 4 ESNAF KALDI

whatsapp-image-2023-12-07-at-09-47-41-1.jpeg

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti paylaşan İlknur Uludoğan, eğitim kurumlarının ve yerel yönetimlerin bu tür meslekleri desteklemesi gerektiğini belirterek, "Eğer okullar, meslek yüksekokulu, liseler bize destek verirse Erzincan bu yönde çok iyi bir şekilde kalkınacağını düşünüyorum. Önceden 10 tane esnaf vardı bu işi yapan. Şimdi 4 tane. Birçoğu da meslek eder değerini alamadığı için kapatmayı düşünüyor. Bunun önüne rekabet yoluyla geçilmesi gerekiyor. Daha fazla insan olursa daha fazla rekabet olur. Daha iyi hizmet ortaya çıkar. Herkes kendini geliştirmek zorunda kalır. Biz kendimizi geliştirmek için çaba harcıyoruz. Ben bu işin okulunu okudum. Tekrar okumaya devam ediyorum" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN