Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan Grand Kartal Otel’de 21 Ocak gecesi çıkan yangın, faciaya dönüştü. 78 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından başlatılan soruşturmada, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen incelemeler sonucunda şimdiye kadar 28 kişi gözaltına alındı.
OTELDEN BELEDİYE YETKİLİLERİNE KADAR GENİŞ KAPSAMLI TUTUKLAMALAR

Soruşturma çerçevesinde otelin sahibi Halit Ergül, genel müdür Emir Aras, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 19 şüpheli tutuklandı. Diğer 9 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Geçtiğimiz günlerde ise İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli ile Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bal gözaltına alınarak Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.
AŞÇI DA GÖZALTINA ALINDI, TUTUKLU SAYISI ARTTI

Soruşturma kapsamında son olarak otelin gündüz aşçısı Enver Öztürk de gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan Öztürk’ün tutuklanarak cezaevine gönderilmesiyle davaya ilişkin tutuklu sayısı 22’ye yükseldi.
