Böyle Karadeniz inadı görülmedi! Yaptırdığı köprüye kapı koyup kilit vurdu...Vefat ederken de çocuklarına tembihlemiş

Böyle Karadeniz inadı görülmedi! Yaptırdığı köprüye kapı koyup kilit vurdu...Vefat ederken de çocuklarına tembihlemiş

Kimse yardım etmeyince Karadeniz inadı tuttu. Yıllar öncesinde yaptırdığı köprüye kapı koyduktan sonra kilitledi. Çocuklarına tembihleyen adam, ülke gündeminde yerini aldı. İşte tüm detaylar...

Giresun Piraziz ilçesinde yaşanan olay, ülke gündeminde yerini aldı. Dere üzerine köprü yaptıran adam, kimse tarafından destek görmeyince köprüye kapı koyarak kilitledi. Çocuklarına da tembihlediği ortaya çıktı.

KÖPRÜYE DEMİR KAPI VE KİLİT VURDU

Bozat Köyü'nün Bitene Mahalllesi'nde köprü krizi başladı. Hürşit Gürsoy tarafından 15 sene önce Bozat Deresi üzerine yaptırılan köprüye demir kapı ve kilit vurdu. Kendi imkanlarıyla yaptırdığı köprüye kimse yardım etmeyince, böyle bir çözüm üretti. Hurşit Gürsoy'un vefatı üzerine çocuklarına vasiyet ettiği iddialarıyla, demir kapı halen olduğu yerde duruyor.

1-009.jpg

KİMSE YARDIM ETMEDİ

Yaz aylarında kullanıldığı söylenilen köprüyü, Hurşit Gürsoy'un kullandıkları bölge sakini Necati Başaran tarafından paylaşıldı. Başaran'ın anlattıklarına göre, evine kolay ulaşabilmek için köprü yaptıran Hurşit Gürsoy, çevredeki komşulardan ve arazi sahiplerinden yardım istese de yeterli desteği bulamamış. Köprüyü o günün maliyetine göre, 25 bin liraya yaptıran Gürsoy, sadece kendisi kullandı.

KARADENİZ İNADI

Kendi kardeşine bile kullandırmadığını söyleyen bölge sakini Başaran, "Köprüyü yaptıran komşumuz Hurşit Gürsoy’u birkaç yıl önce kaybettik. Ancak hala çocukları tarafından köprü kilitli tutuluyor. Çocukları genelde İstanbul’da yaşıyor. Yazdan yaza fındık zamanında geliyorlar. Geldiklerinde kapıyı açıp kendileri kullanıyor, giderken de kapıyı kilitleyip gidiyorlar. Duyduğumuza göre babaları vasiyet etmiş ve vasiyet üzerine çocukları da kapı kilitli tutulmaya devam ediliyor. Karadeniz inadı böyle bir şey olsa gerek” sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN