BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'dan Anayasa çıkışı: Ana kasayı değişelim

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'dan Anayasa çıkışı: Ana kasayı değişelim

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Anayasayı değişeceğiz' söyleriyle ilgili "Bu ülkede anayasayı değişmeyelim, ana kasayı değişelim, her şeyi çözülsün" değerlendirmesini yaptı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisi tarafından Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ‘Cumhuriyet Şöleni’ne katıldı. Şölende dinletilen Cumhuriyet marşlarına salonu dolduran kalabalık da coşkuyla eşlik etti. Halk oyunlarının sergilendiği şölende Hüseyin Baş, sahneye çıkarak zeybek oynadı.

"CUMHURİYET, BİZİ KULA KULLUK ETMEKTEN KURTARIP ALLAH'A KULLUK EDEBİLECEĞİMİZ BİR TÜRKİYE'YE İLETTİ"

Hüseyin Baş, Cumhuriyet'le ilgili konuşmasında şunları söyledi:

"Dün, Cumhuriyet ilan edildi, 29 Ekim 1923. Cumhuriyet, dikenli yollardan geçilerek ilan edildi. Zor günler geçirildi ve biz rahat rahat uyuyup, rahat rahat geziyoruz, rahat rahat yaşıyoruz ama bu Cumhuriyet'in ilanı için çok bedeller ödendi. Cumhuriyet, esasında bize hürriyetimizi getirdi, milletimizin egemenliğini getirdi, kula kulluk etmekten kurtarıp bizi Allah'a kulluk edebileceğimiz bir Türkiye'ye iletti.

"KAVGANIN SEBEBİ, KENDİ SALTANATINI MUHAFAZA ETME ÇABASIDIR"

"Biz, düşünebilen varlıklarız. Dolayısıyla biz, özgür düşünceye sahip olduğumuz müddetçe demokrasimizi yaşatabiliriz, Cumhuriyet’imizi muhafaza edebiliriz. Ve düşünmek aynı zamanda hatırlamaktır" diyen Baş, "Cumhuriyet’e laf eden Mahir Ünal'ı da 'İki ayyaş yasa yaptı' diyenleri de hiçbir zaman unutmayacağız. Her zaman hatırlayacağız. Bu insanlar, Cumhuriyet’le kavgalı insanlar. Daha dün bir vizyon açıkladılar, 'Türkiye yüzyılı', içinde Cumhuriyet yok. Cumhuriyet demeye korkuyorlar. Niye biliyor musunuz? Bakın Osmanlı, devlet teşkilatı açısından gelmiş geçmiş en teşkilatlanabilen ülkelerden birisidir. Osmanlı'nın teşkilatçılığında bir problem yoktur. Ordusu güçlü bir ordudur. Ama Osmanlı'yı bugünlere getirip yıkan şey, sizlerin düşünme kabiliyetlerinizi ve özgürlüklerinizi baskılaması olmuştur. Niye sizi baskıladılar, niye bizi baskıladılar sorusunun cevabı nedir, biliyor musunuz? Siz düşünürseniz, siz konuşursanız, siz yeni fikirler ortaya koyarsanız saltanat gider. Dolayısıyla bugün Cumhuriyet’le kavganın sebebi, birilerinin kendi saltanatını muhafaza etme çabasıdır. Bunu sakın unutmayın." diye konuştu.

"ANA KASAYI DEĞİŞELİM"

Anayasa değişikliğiyle ilgili görüşlerini de paylaşan Baş, "Cumhurbaşkanımız, bu yüzyılını anlatırken 'Anayasayı değişeceğiz' diyor. Çok dinliyor ya Anayasa’yı, çok umurumda ya. Hukuk devleti, anayasal düzenin olduğu devlettir. Türkiye'de ise şu vardır; anayasalı bir düzen. Fark şudur; anayasal düzen, bizim sınırlarımızın belli olduğu düzendir. Anayasalı düzen ise kendi kendine sınır çizmiş ama kimsenin onu takmadığı düzendir. Türkiye'deki durum bu. Siz Anayasa'da bugüne kadar bir şey yaptığınızda bu Anayasa size engel mi oldu? Neyi hayata geçirmek istediniz de sizin önünüzde durabilen bir güç oldu? Anayasa’nın zaten neredeyse bütün maddelerini değiştirdiniz. Senin Anayasa’da bugüne kadar değişemediğin sadece üç madde var. Acaba onu mu değişmek istiyorsun? Ben, size bir öneride bulunayım; bu ülkede anayasayı değişmeyelim, ana kasayı değişelim, her şeyi çözülsün." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN