BTP Lideri Baş'tan cemevleri torbasına 'Katar'a liman satışı'nın katılmasına tepki: Bir şeyleri satmadan duramıyorlar

BTP Lideri Baş'tan cemevleri torbasına 'Katar'a liman satışı'nın katılmasına tepki: Bir şeyleri satmadan duramıyorlar

BTP lideri Baş, AK Parti tarafından Meclis'e sunulan cemevleri torbasına Antalya Limanı'nın 49 yıllık kullanımının Katar'a devrinin katılmasına tepki gösterdi. Baş, "Bir şeyleri satmadan duramıyorlar resmen." dedi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, AK Parti tarafından Meclis'e sunulan cemevleri torbasına 'Katar'a liman satışı'nın katılmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 10 Ekim'de bakanlar toplantısının ardından yaptığı açıklamasında "Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde Alevi - Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurma kararı aldık. Aynı şekilde cemevi erkan hizmetlerini yürüten Alevi-Bektaş inanç önderlerine bu kurum bünyesinde kadro verilecek. Vakıf mülklerine kira ödemek durumunda kalan Alevi-Bektaşi kurumları buralardan ücretsiz istifade edebilecek. Ülkemizin demokratikleşme reformlarından birini daha hayata geçirmiş oluyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

KATAR, ANTALYA LİMANI'NI 49 YIL İHALESİZ İŞLETECEK

AK Parti, cemevleri statüsünün de yer aldığı 23 maddelik yeni bir torba teklifi Meclis'e sundu. Teklif Katarlılara verilen limanların ihalesiz bir şekilde 49 yıl daha uzatılmasını içeriyor. Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, iktidar ocak ayında aralarında Katarlılar tarafından işletilen Antalya’nın da bulunduğu özelleştirilen limanlardaki sözleşme sürelerini ihalesiz ve sadece ek sözleşmeyle 49 yıla tamamlamak için yasa çıkarmıştı. Bu kapsamda 18 liman bulunuyordu. Bu limanlardan Antalya Limanı’nı 140 milyon dolar karşılığında Katarlı QTerminals şirketi devralmıştı. Yasayla şirket 2047’ye kadar limanı işletebilecekti. CHP’nin başvurusu üzerine AYM, düzenlemeyi anayasaya aykırı bularak iptal etti. Karar ağustosta yayımlandı. İktidar Meclis açılır açılmaz yeniden Meclis’e getirdi. Teklifte yer alan maddeyle bu limanların sözleşme süreleri yine ihalesiz ve sadece ek sözleşme ile 49 yıla uzatılıyor.

"BİR ŞEYLERİ SATAMADAN DURAMIYORLAR"

BTP Lideri Baş, cemevleri torbasına 'Katar'a liman satışı'nın katılmasına tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulunan Baş, "Cemevlerinin statüsüne ilişkin torba kanunda Antalya Limanı’nın 49 yıllık kullanımını Katar'a devretmeyi de araya sokuşturuvermişler. Bir şeyleri satmadan duramıyorlar resmen." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN