BTP Başkanı Hüseyin Baş: Millet İttifakı talebimiz reddedilirse toplumsal infial oluşur

BTP Başkanı Hüseyin Baş: Millet İttifakı talebimiz reddedilirse toplumsal infial oluşur

Millet İttifakı'na katılmak istediklerini geçen hafta açıklayan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, ittifaka alınmazlarsa 'toplumsal infial' oluşabileceğini söyledi. Baş, taleplerinin olumlu karşılanmasını beklediğini aktardı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin Millet İttifakı'nda yer almak istediğine dair çağrısının ardından yeni açıklamalarda bulundu.

"OLUMSUZ SONUÇLANIRSA TOPLUM ÜZÜLÜR"

Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'ye konuşan Hüseyin Baş, şunları söyledi:

"Bizim ittifaka katılma talebimiz, İYİ Parti'nin bize olumlu yaklaşımı, Sayın Akşener'in ziyareti 'Altılı Masa'da bir krize neden olur mu kestirmem zor; partnerlerin diyalogları ile ilgili bir durum.

Ancak toplumsal bir rahatsızlık, infial oluşabilir. Çünkü bu konuda toplumsal bir beklenti var.

Toplum bunu beklerken, bu kadar hazırken ittifaka katılımın olumsuz sonuçlanması toplumu üzer.

Böyle bir kriz boyutu oluşabilir. Ben masadan olumsuz bir yanıt çıkacağını düşünmüyorum."

YAZININ TAMAMI

meral-aksener-huseyin-bas.jpg

"BAŞ'IN ÇAĞRISINI 'ALTILI MASA'DA TEKLİF EDECEĞİM"

İYİ Parti lideri Akşener, Millet İttifakı'na girmek istediğini açıklayan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ı 28 Ekim 2022 tarihinde ziyaret etmişti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Akşener, "Sayın Hüseyin Baş, televizyon programında bu masada yer almak istediğini, muhalefet partisinin genç bir lideri olarak yer almak istediğini ifade etti.

Ben o altılı masanın bir orada oturan İYİ Parti'nin genel başkanı olarak ayın 14’ünde yapacağımız toplantıya, Sayın Baş'ın, sayın genel başkanın yaptığı çağrının arka planını da, gerekçelerini de öğrendim. Kendisi adına o masaya getireceğim" ifadelerini kullanmıştı.

" 'ALTILI MASA'YA ÇAĞRIDA BULUNDUK"

BTP lideri Hüseyin Baş da aynı gün yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"Türkiye'nin demokrasisinin gelişmesi, parlamenter sisteme dönüşü. Malumunuz AK Parti ve Cumhur İttifakı Türkiye Yüzyılı vizyonunu açıklarken biz burada Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılı için 'Altılı Masa'ya çağrıda bulunduk.

Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı dönemdeki mantığı hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Türkiye'nin bütün düşünceleri bu masanın etrafında katkı sunsun. Biz buna gönüllüyüz, istekliyiz, bu isteğimizi sizin vesilemizle bütün ortalarımıza iletmiş olalım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN