Bu Benzin Zammı Bayram Tatilini İptal Eder! İşte Gece Yarısı Gelen Zam Sonrası Güncel Motorin ve Benzin Fiyatları

Bu Benzin Zammı Bayram Tatilini İptal Eder! İşte Gece Yarısı Gelen Zam Sonrası Güncel Motorin ve Benzin Fiyatları

Ramazan bayramına günler kala benzine dudak uçuklatan zam geldi. 29 Nisan 2022 Cuma gecesi gelen zamdan sonra benzin fiyatları güncellendi. Yola çıkacak olan vatandaşlar ise neye uğradığını şaşırdı. Brent petrolde yaşanan yükseliş akaryakıta zam olarak geri döndü. İşte 30 Nisan 2022 Cumartesi güncel motorin ve benzin fiyatları.

Rusya-Ukrayna savaşından sonra başlayan petrol krizi akaryakıt pompalarına zam olarak yansıdı. Brent petrolün varil fiyatının 107 dolar seviyelerine çıkmasıyla beraber benzin fiyatları da yükseldi. 29 Nisan Cuma gecesinden itibaren pompalara benzin zamlı olarak yansımaya başladı. İşte akaryakıta dair son güncel fiyatlar.

BRENT PETROL YÜKSELDİ BENZİN ZAMLANDI

Brent petrolde yaşanan iniş çıkışlar sürücüleri tedirgin etmeye başladı. Petrole paralel olarak fiyatlanan akaryakıt fiyatları cep yakmaya devam ederken, petrolün 104 dolar seviyelerine düşmesiyle indirim beklentisine giren sürücülere gece yarısı kötü haber geldi.

1439372.jpgDolar kurunda yaşanan yükseliş petrol fiyatlarına da yansıyınca akaryakıttın fiyatı da yükselişe geçti. Bayram tatili yapacak olanlarsa 30 Nisan Cumartesi gününe zamlarla uyandı. Son zamlardan sonra motorinin litre fiyatı 22 lira olurken benzinin fiyatı ise 19 liraya yükselmişti. Dün gece benzine gelen 1 lira 33 kuruşluk zamdan sonra ortalama 19 lira civarlarında olan benzinin litresi 21 liraya dayandı.

İNDİRİM BEKLENTİSİ ZAMLA SONLANDI

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle başlayan petrol krizi tüm dünya ülkelerini etkilemeye devam ediyor. Savaştan dolayı 130 dolar seviyelerini gören brent petrol, siyasi gerilimlerin yumuşatılmasıyla 99 dolar seviyelerine kadar düşmüştü. Bu düşüş araç sürücülerinde indirim beklentisi oluştururken, ne yazık ki indirim haberi gelmedi. Doların sabitlenen 14 TL'den tekrar yükselişe geçmesiyle petrol fiyatları da 107 dolar seviyelerine tırmanmaya başladı. Bu tırmanış ise akaryakıta zam olarak yansıdı.

İŞTE SON ZAMLARDAN SONRA 30 NİSAN 2022 CUMARTESİ MOTORİN VE BENZİN GÜNCEL FİYAT LİSTESİ

İstanbul'da motorinin litre fiyatı 22,01, benzin fiyatı: 20.33 TL

İstanbul Anadolu Yakası'nda litre benzin fiyatı: 20.34 TL olarak pompalara yansıyor.

İzmir'de benzin litre fiyatı 20.44 TL, motorin ise litre fiyatı 22.12 TL

Ankara'da benzin litre fiyatı 20.44 TL, Ankara'da motorin litre fiyatı 22.12 TL olarak benzin istasyonlarında satılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN