Bu bölgeler en az 7 büyüklüğünde depremi yaşayacak! Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölge bölge sıraladı

Bu bölgeler en az 7 büyüklüğünde depremi yaşayacak! Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölge bölge sıraladı

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin üzerinde bulunduğu üç büyük hattına göre en az 7 büyüklüğünde deprem riski olan bölgeleri açıkladı. Peki, hangi iller deprem riski altında? Türkiye'de deprem riski en fazla nerede? İşte, Türkiye deprem riski ve fay hattı haritası...

Kahramanmaraş ve Hatay'da 2023 Şubat ayında yaşanan deprem felaketi, ülke genelinde deprem endişesi ve farkındalığına yol açtı. Bilim insanları, yaptıkları araştırmalarla depreme riski olan ve olmayan illeri paylaşıyor.

Yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremleri sosyal medyadan paylaştı.

2023/02/06/evimin-altindan-fay-hatti-geciyor-mu.jpg

BÜYÜK DEPREM RİSKİ OLAN İLLER HANGİLERİ?

Tele1'de yer alan habere göre, deprem uyarılarında bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın paylaşımı şöyle:

"Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremler: Kuzey Anadolu (M8), Doğu Anadolu (M7,8), Ölüdeniz (M7,7), Arap Kalkanı (M7,2), Ege (M7,3), Güney Ege Dalma Batma (7,6), Kıbrıs Yayı kuşağı (M7,0)."

TÜRKİYE DEPREM FAY HARİTASI

2020/10/30/mta-fay-haritasi-sorgulama-sayfasi-evimin-altinda-fay-hatti-var-mi-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN