Bu daha fragman asıl film yarın başlıyor! AFAD ve AKOM'dan korkutan uyarı: Aklı olan sokağa çıkmasın

Bu daha fragman asıl film yarın başlıyor! AFAD ve AKOM'dan korkutan uyarı: Aklı olan sokağa çıkmasın

Son dakika haberi... İstanbul hafta sonuna sağanak yağışlarla uyandı. İstanbul ve çevre illerde etkisini gösteren sağanak yağışlar hayatı durma noktasına getirirken vatandaşlar 'Yağışlar ne zamana kadar devam edecek? Bugün hangi bölgelerde yağış bekleniyor?' sorusu merak konusu oldu. AFAD ve AKOM'dan korkutan uyarı geldi. Bu izledikleriniz daha fragmandı asıl film yarın başlıyor. Aklı olan yarın sokağa çıkmaz! Yer gök delinecek... Su baskınları ve yıkımlara dikkat edin!

İstanbul, Bursa, İzmir ve Kocaeli'nde sağanak ve lodos etkisi iyice göstermiş durumda. İstanbul'un birçok yerinden su baskınları haberleri gelirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Bu daha fragman asıl film yarın başlıyor! Asıl tehlike yüzünü daha göstermedi. AFAD ve AKOM'dan korkutan uyarı! Kırmızı alarm verildi, sakın yarın evden çıkmayın. Büyük fırtına geliyor, su baskınlarına dikkat! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün hava sıcaklıkları batı bölgelerde 2 ila 10 derece düşecek. Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğusunda yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

bu-daha-fragman-asil-film-yarin-basliyor-afad-ve-akomdan-korkutan-uyari-akli-olan-sokaga-cikmasin.jpg

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize, Iğdır ve Van çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimleri dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğusunda yer yer çok kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Kırklareli, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Kayseri ve Sivas'ın yüksek kesimleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Samsun çevrelerinde kuvvetli, Antalya'nın doğusunda yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, yerel su baskını, taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

AFAD VE AKOM'DAN KORKUTAN UYARDI: AKLI OLAN YARIN SOKAĞA ÇIKMAZ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün gümler öncesinden uyarıda bulunduğu fırtına İstanbul'da etkisini iyice artırdı. İstanbul genelinde yağışlar başlarken fırtınanın hızının bugün 75-80 km'yi, yarın ise 100-110 km'yi bulacağı aktarıldı. Uyarılar sonrası THY, yurt içi ve yurt dışında karşılıklı olarak 40 seferini iptal ettiğini açıklarken; bu sabah BUDO, Bursa-İstanbul seferlerini yapamayacağını duyurdu.

bu-daha-fragman-asil-film-yarin-basliyor-afad-ve-akomdan-korkutan-uyari-akli-olan-sokaga-cikmasin-2.jpg

Yağış nedeniyle sürücüler de yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Kentte, D-100 kara yolu ve TEM Otoyolu ve bağlantı noktalarında yer yer trafik yavaşladı. Öte yandan hava muhalefeti nedeniyle bazı vapur seferleri de iptal edildi.

AKOM'DAN FIRTINA UYARISI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'a hafta sonu soğuk ve yağışlı havanın geldiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "İBB Ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeni ile yaşanabilecek su basması ve göllenmelere karşı 24 saat esaslı hazır bekletilecek" ifadelerine yer verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul'a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava geldiğini, sıcaklıkların da fırtına ile birlikte 8-10 derecelere düşeceğini duyurdu. İBB AKOM verilerine göre, İstanbul'a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı sistemi giriş yapacak. Sistemin etkisi ile rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Lodos yönünden, Pazar erken saatlerden itibaren ise Karayelden, kuzey bölgelerde kısa süreli hamlelerle tam fırtına şeklinde etkili olması bekleniyor.

bu-daha-fragman-asil-film-yarin-basliyor-afad-ve-akomdan-korkutan-uyari-akli-olan-sokaga-cikmasin-1.jpg

AFAD'DAN 55 İLE KIRMIZI ALARM

AFAD'dan yapılan uyarıda "Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 29 ilimiz için Turuncu, 26 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 55 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır.18 Kasım Cumartesi günü; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova. Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye. Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN