Okullar 2 gün daha tatil oluyor mu? Beklenen kar fırtınası öncesi uzmanlardan Milli Eğitim'e çağrı

Okullar 2 gün daha tatil oluyor mu? Beklenen kar fırtınası öncesi uzmanlardan Milli Eğitim'e çağrı

Son dakika haberi... Birçok il hafta sonuna fırtınayla uyandı. İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyükşehirlerde sağanak yağış ve lodos etkili olurken gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Milyonlarca veli sağanak yağışlar ile birlikte 'Pazartesi günü okullar tatil olacak mı? Okullara tatil kararı verildi mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Beklenen kar fırtınası öncesi uzmanlardan Milli Eğitim'e çağrı. Okullar 2 gün daha tatil mi oluyor? İşte ayrıntılar haberimizde...

Hafta sonunda etkili olan sağanak yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkilemiş durumda. Uzmanlardan su baskını ve kar yağışı uyarıları gelmeye devam ederken gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrilmiş durumda. Milyonlarca veli 'Okullar tatil edilecek mi? Okullar sağanak yağıştan dolayı tatil olacak mı?' sorularını araştırırken uzmanlardan önemli bir çağrı geldi. Beklenen kar fırtınası öncesi uzmanlardan Milli Eğitim'e çağrı. Okullar 2 gün daha tatil oluyor mu? Beklenen açıklama geldi!

OKKULLAR 2 GÜN TATİL Mİ OLACAK?

Türkiye hafta sonuna büyük bir fırtına ile uyandı. Sağanak yağış ve lodos Türkiye genelinde etkili olurken gözler okullara çevrildi. Milyonlarca veli sağanak yağışlardan dolayı okulların tatil olmasını beklerken uzmanlardan kritik uyarı geldi. Sosyal medya hesabından uyarılarda bulunan Meteoroloji Murat, Milli Eğitim Bakanlığı'na çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanımız için önemli bir çağrı yapalım. Haftasonu etkili olacak sistem kuvvetli yağış fırtına kar ve soğuk nedeniyle Ara tatil okul açılışını 2 gün ertelemek doğru olur Hava muhalefeti nedeniyle olumsuz şartlara karşı tedbir için faydalı olur. Çarşamba açılış olur"

okullar-2-gun-daha-tatil-oluyor-mu-beklenen-kar-firtinasi-oncesi-uzmanlardan-milli-egitime-cagri-2.jpg

UZMANLARDAN MİLLİ EĞİTİM'E ÇAĞRI

Uzmanlardan gelen çağrı sonrası gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. Şuan için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılmadı ancak ilerleyen saatlerde hava koşullarının kötüleşmesi ile birlikte yeni bir açıklama yapılması bekleniyor.

OKULLARDA 9 GÜNLÜK TATİL NE ZAMAN?

Bakan Yusuf Tekin ara tatillerin 2023-2024 eğitim öğretim yılında uygulanacağını duyurdu. Birinci dönem ara tatili sebebiyle okullar 10 Kasım cuma günü kapanacak ve ilk ara tatil başlayacak. MEB takvimine göre okullarda ara tatil 13-17 Kasım tarihlerinde uygulanacak ancak hafta sonu da hesaba katıldığında öğrenciler daha uzun tatil yapmış olacak.

okullar-2-gun-daha-tatil-oluyor-mu-beklenen-kar-firtinasi-oncesi-uzmanlardan-milli-egitime-cagri-1.jpg

ARA TATİL UZATILDI MI?

Ara tatil, 9 gün gerçekleşecek. 2 hafta olacağına dair iddialar gerçeği yansıtmıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN