Bu habere en çok veliler sevinecek! MEB okullara yeni uygulama getiriyor: Gelenekselliğe dönüş başladı

Bu habere en çok veliler sevinecek! MEB okullara yeni uygulama getiriyor: Gelenekselliğe dönüş başladı

Milli Eğitim Bakanlığı son zamanlarda yeni çalışmalara imza atıyor. Bu kez velilerin yüzünü güldürecek uygulama açıklaması bakanlıktan geldi. Artık okullarda gelenekselliğe dönüş başlıyor. Çocuklar öğrenecek veliler sevinecek. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni karar…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, veli ve öğrencileri sevindiren açıklamalarda bulundu. Çocukların artık okul bahçesinde geleneksel oyunlarla vakit geçirdiğini ifade eden Bakan Tekin, çocukların dijital bağımlılıktan uzaklaştırılması gerektiğini belirterek arkadaşlık bağlarının bu şekilde güçleneceğini söyledi. İşte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni karar…

DİJİTALDEN KOPUŞ GELENEKSELLİĞE YÖNELİK

Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce, okul öncesi ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik belirlenen 100 geleneksel çocuk oyununun yer aldığı "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" adlı kılavuz kitap yayınlandı. Bu kılavuz içerisinde oyunlarla ilgili videolar yer alırken hem öğrenciler hem de öğretmenler için verimli bir aktivite olacak.

okullarda-geleneksel-oyun.jpg

Okul bahçeleri olmak üzere okulun tüm elverişli alanlarını çocuk oyunlarına yönelik fiziki düzenlemeler yapılırken düzenlemenin sevindirici yansımalarının da görüldüğü aktarıldı. Ekran bağımlılığı, obezite gibi birçok farklı sorunla mücadele etmenin en kolay yolunun çocukların geleneksel oyunlara yönlendirilmesi olduğunu savunan Yusuf Tekin, şu sözleri dile getirdi:

"Geleneksel oyunlarımız okul bahçelerinde canlanıyor! Okul bahçeleri, çocuklarımızın dijital bağımlılıktan uzaklaştıkları, arkadaşlık bağlarını güçlendirdikleri birer ortam olarak yeniden düzenleniyor. Geleneksel oyunlarımızla okul bahçeleri eğlence dolu renkli alanlar hâline geliyor. Oynayarak öğrenin, bol bol eğlenin çocuklar."

okullarda-oyun.jpg

Uygulama ile birlikte okullarda geleneksel çocuk oyun alanlarına daha fazla yer verilerek tüm şehirlerde özellikle bahar aylarında geleneksel çocuk oyunlarının ve şenliklerinin düzenlenmesi hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN