Bu iki ilde yaşayanlara müjde! Yolculuk 2 saate düşüyor: Beklenen YHT hamlesi geldi!

Bu iki ilde yaşayanlara müjde! Yolculuk 2 saate düşüyor: Beklenen YHT hamlesi geldi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan bir YHT projesi daha... Samsun'dan Ordu, Trabzon, Rize ve Sarp Sınır Kapısı'na uzanan Yüksek Hızlı Tren projesi hayata geçiyor. Bakan Adil Karaismailoğlu, “Samsun- Sarp demir yolu projemiz için hızlı adımlar atacağız. Projenin merkezi Trabzon olacak. Hızlı tren hattıyla seyahat süresi, Trabzon- Sarp arasında 70 dakikaya, Trabzon- Samsun arasında 2 saate düşecektir” dedi.

Samsun-Trabzon- Sarp Hızlı Tren Hattı ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son olarak Ankara-Sivas YHT hattının da açılmasıyla ülke genelinde 1800 kilometre tren işletmeciliği yapıldığını belirterek "Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren Hattı"nın müjdesini verdi.

yht-2.jpg

"SAMSUN-SARP DEMİR YOLU PROJESİ İÇİN HIZLI ADIMLAR ATACAĞIZ"

Hedef ve hayallerinin büyük olduğunu ifade eden Karaismailoğlu, Türkiye'nin demir yolu hattına Ankara-Sivas hattıyla birlikte 400 kilometre eklendiğini, "Samsun-Trabzon-Sarp Hızlı Tren Hattı" ile buna 513 km daha ekleneceğini dile getirdi.

Karaismailoğlu, toplam demiryolu uzunluğunun 13 bin 896 kilometreye çıktığını söyleyerek hedeflerinin ve hayallerinin büyük olduğunu, planlarını da bu doğrultuda yaptıklarını aktardı.

Yeni projenin 513 kilometre olacağını belirten ve bu proje için hızlı adımlar atacaklarını söyleyen Karaismailoğlu, Türkiye'yi "demir ağlarla ördüklerini" ifade etti.

karaismailoglu.jpg

"BİZ KONUŞMAYIZ, İCRAATLARIMIZ KONUŞUR"

Karaismailoğlu, "Biz icraat adamıyız. Biz konuşmayız, icraatlarımız konuşur. 21 yıldır ülkemizin dört bir köşesine kazandırdığımız projelerimiz de bunun en güzel göstergesidir. Doğu, batı, kuzey güney demeden ülkemizin her bir köşesinde yatırımlara imzamızı attık, atmaya da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

samsun-batum.jpg

PROJENİN MERKEZİ TRABZON

Bakan Karaismailoğlu, "doğru zamanda doğru yatırımlar" yaptıklarını belirterek "Projenin merkezi Trabzon olacak. Hızlı tren hattıyla seyahat süresi Trabzon-Sarp arasında 70 dakikaya, Trabzon-Samsun arasında 2 saate, Trabzon-Ankara arasında 4,5 saate düşecektir. Yeni ihtiyaçlara göre projeler yapmaya devam edeceğiz. Milletimiz, vatanımız için çalışıyoruz." dedi.

Bakan Karaismailoğlu, aynı zamanda AK Parti'nin Trabzon 1'inci sıra milletvekili adayı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN