O illerde yaşayanlara hızlı tren müjdesi! Yolculuk 3-4 saate düşecek: Bakanlıktan müjde

O illerde yaşayanlara hızlı tren müjdesi! Yolculuk 3-4 saate düşecek: Bakanlıktan müjde

YHT projelerine bir yenisi eklendi... Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu çok büyük bir YHT projesini daha duyurdu. Bu sefer İstanbul ile Antalya arasına yapılacak olan proje için yakında ihaleye çıkılacağını belirten Bakan Karaismailoğlu, aynı zamanda Büyük İstanbul Tüneli projesi ve Ankara ile İstanbul arasını 80 dakikaya indirecek olan süper hızlı tren projesi hakkında da detaylı bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu NTV canlı yayınında konuştu. Bakan Karaismailoğlu, İstanbul-Antalya arasına yüksek hızlı trenin müjdesini verdi. Ulaşım hakkında hayata geçirilecek diğer projelerden de bahseden bakan, Ankara ile Trabzon arasına YHT, İstanbul ile Ankara arasına süper hızlı tren hattı kurulacağını da duyurdu. İstanbul şehir içi ulaşımı için ise "Büyük İstanbul Tüneli projesinin ayrıntılarından bahsetti.

karaismailoglu-ntv.jpg

İSTANBUL'A YENİ TÜNEL

İstanbul'un ulaşım sorunu için yeni projeler hayata geçirdiklerini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul'da şu anda yaklaşık 320 kilometre uzunluğunda bir raylı sistem ağı var. İstanbul ulaşım ana planı bunun 1100 kilometreye kadar çıkması gerektiğini söylüyor. Şehri yaşanılabilir hale getirmenin ana unsuru bu. Büyük İstanbul Tüneli'nin bulunduğu güzergah aslında şu anki Metrobüs güzergahıdır. Söğütlüçeşme'den başlar, Birinci Boğaz Köprüsü'nün altından geçerek, Gayrettepe'ye gelir ve Gayrettepe'de bunun istasyonu da hazır şu anda. Biz Gayrettepe Havalimanı metrosunu yaparken, Gayrettepe istasyonunu Zincirlikuyu'da 70 metre derinlikte ve mevcut Gayrettepe Havalimanı İstasyonu'nun altında dizayn ettik ve imalatlarını yaptık. Orada yolcu alışverişini direkt istasyon içerisinde yapabilecek." dedi.

istanbul-tunel.jpg

METROBÜSTEKİ YOĞUNLUK AZALACAK

Bakan Karaismailoğlu, hayata geçirilecek projenin metrobüs yoğunluğunu da azaltacağının altını çizerek güzergaha dair ayrıntılarını açıkladı. Bakan Karaismailoğlu, "Söğütlüçeşme'den kalkan bir tren ister havalimanına, isterse E-5'ten devam ederek Beylikdüzü'ne kadar gidebilecek. 28 kilometre uzunluğunda olacak. Uzunçayır'dan başlayacak ve Boğazı geçtikten sonra Gayrettepe'den Mecidiyeköy'den ve Çağlayan'dan Edirnekapı'ya oradan da Zeytinburnu ve Bakırköy'e kadar uzanacak. Bakırköy'de şu anda mevcut istasyona ve Beylikdüzü metrobüs hattına entegre olacak. Bu yıl içerisinde ihalesinin yapılmasını planlıyoruz. Günlük 1,3 milyon vatandaşımıza ev sahipliği yapacak. Bu proje tamamlandığı zaman metrobüs yoğunluğu da azalacaktır" açıklamasında bulundu.

karaismailoglu2.jpg

ANKARA-İSTANBUL ARASI 'SÜPER HIZLI TREN'

Karaismailoğlu, açıklamasının devamında Ankara ile İstanbul arasına mevcut YHT dışında "süper hızlı tren" hattının da kurulacağını açıkladı.

"Ankara - İstanbul hattında süper hızlı tren projesini hayata geçireceğiz." diyen Bakan Karaismailoğlu, "Ankara - İstanbul arası 80 dakikaya düşecek. Saatte 350 kilometre hız yapacak. Mevcut hızlı tren hattı da mevcut yapısıyla devam edecek. Bu yıl süper hızlı tren hattının da ihalesini yapacağız" açıklamasında bulundu.

samsun-batum.jpg

ANKARA-TRABZON ARASINA 4 BUÇUK SAATE İNECEK

Ankara ile Trabzon arasına YHT hattı kurulacağını söyleyen Bakan, "Samsun'dan Sarp'a kadar hızlı tren projesini de hayata geçireceğiz. Karadeniz boydan boya demiryolu ile buluşacak. 513 kilometre uzunluğundaki bu proje bittiğinde Trabzon - Sarp arası 70 dakika, Trabzon - Samsun arası 2 saat ve Trabzon -Ankara arası ise 4,5 saate inecek" dedi.

istanbul-antalya-yht.jpg

İSTANBUL-ANTALYA ARASI 5 SAATİN ALTINA İNECEK

"İstanbul - Antalya arası 714 kilometre 4 saat 45 dakikaya inecek." diyen Bakan Karaismailoğlu, hattın güzergahı hakkkında da bilgi verdi.

Karaismailoğlu, "İstanbul - Eskişehir arası zaten mevcut hattımız ve Eskişehir'den Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'dan Antalya'ya ineceğiz. 2 saat 15 dakikada 347 kilometrelik Eskişehir - Antalya arasını almış oluyoruz. Bu da şu an inşaatı devam eden Ankara - İzmir hattından da Afyonkarahisar'a entegre olacak" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN