Bu kez hırsız evdeki eşyaları değil, evi çaldı! Değeri 1 milyonu aşıyor: O hırsız tutuklandı

Bu kez hırsız evdeki eşyaları değil, evi çaldı! Değeri 1 milyonu aşıyor: O hırsız tutuklandı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde balıkçı barınaklarının yanında konaklamak için kullanılan, yaklaşık 1 milyon 200 bin TL değerindeki tekerlekli ‘tiny house’un çalınması şaşkınlık yarattı. Jandarma ekiplerinin güvenlik kamerası görüntülerini incelemesi sonucu yeri tespit edilen taşınabilir ev sahibine teslim edilirken, hırsızlık şüphelisi şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Eğerce Mahallesi’nde gerçekleşti. Balıkçı barınakları mevkiinde konaklama amacıyla kullanılan, tekerlekli ve yaklaşık 1 milyon 200 bin lira değerindeki ‘tiny house’un yerinde olmadığını fark eden vatandaşlar durumu hemen mahalle muhtarlığına bildirdi. Muhtarın, evin sahibi M.E. (52) ile irtibata geçmesi üzerine olay jandarmaya bildirildi.

İhbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Eğerce ve Söğütpınar mahalleleri başta olmak üzere bölgedeki çok sayıda güvenlik kamerasını incelemeye aldı.

GÖRÜNTÜLERDEN HIRSIZLIK ROTASI BELİRLENDİ

Güvenlik kamerası kayıtlarında yapılan detaylı inceleme sonucunda, tekerlekli evin gece saatlerinde bir traktöre bağlanarak sahilden çıkarıldığı tespit edildi. Evin, Söğütpınar üzerinden Emirleryenicesi Mahallesi yönüne doğru götürüldüğü belirlendi.

gorsel-2025-12-03-235538424.png

Jandarma ekipleri, iz takibini sürdürerek evin Emirleryenicesi yakınlarında, zeytinlik bir alana terk edilmiş olarak bulunduğunu tespit etti.

ŞÜPHELİ YAKALANIP TUTUKLANDI

Taşınabilir evin bulunmasının ardından, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen şüpheli K.E. (19)’nin adresine operasyon düzenlendi. Operasyonla yakalanarak gözaltına alınan şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Çalınan ev, içindeki eşyalarla birlikte sahibine, M.E.’ye, teslim edildi. Adliyede hakim karşısına çıkarılan şüpheli K.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN