Bu meslekleri seçen paraya para demeyecek! Geleceğin para kaynağı: 8 meslek revaçta

Bu meslekleri seçen paraya para demeyecek! Geleceğin para kaynağı: 8 meslek revaçta

Teknolojinin gelişmesi meslekler üzerinde de etkili olmaya devam ediyor. Öyle ki uzmanlara göre önümüzdeki 10 yıl içinde iş dünyasında önemli değişiklikler olacak. Bu kapsamda geleceğin para kaynağı olan meslekler de belli oldu. İşte, revaçta olan 8 meslek…

Dijitalleşme ve yapay zeka teknolojilerindeki hızlı gelişme, iş dünyasını derinden etkiliyor. Uzmanlar, gelecek 10 yılda mevcut işlerin 3/2’sinin dönüşümden etkileneceğini ve iş dünyasındaki geleneksel yapıların değişeceğini söylüyor.

Öyle ki bu yeni meslekler, sadece teknik bilgi değil ayrıca yaratıcılık, problem çözme sorunu ve sürekli öğrenme de gerektiriyor. İşte, gelecekte en çok tercih edilecek ve kazandıracak meslekler…

GELECEĞİN MESLEKLERİ

ROBOTİK MÜHENDİSLİĞİ

Robot teknolojisi, otomasyon ve sağlık sektörü başta olacak şekilde çeşitli alanlara yayılıyor. Bu alanda başarılı olmak için matematik, fen bilimleri, yazılım ve algoritma konularında iyi bir bilgiye sahip olmak gerekiyor.

OYUN GELİŞTİRİCİLİĞİ

Dijital oyun sektörü, internet kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber hızlı bir büyüyüşe geçti. Bu alan, yazılım dilleri, tasarım ve görsel efektler alanında uzmanlık istiyor ve iyi bir kariyer vaat ediyor.

gelecegin-meslekleri-1.jpg

YER BİLİMCİLER

Yer bilimciler, Dünya’nın yapısını ve tarihini anlamayı sağlayarak, insanlık için yararlı çalışmalar yürütüyor. 2029’a kadar bu alanda 1600 yeni pozisyonun açılması öngörülüyor.

EPİDEMİYOLOGLAR

Pandemiden sonra bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek ve kontrol altına alınması için yapılan çalışmalar arttı. 2029 yılına kadar bu alanda 400 yeni iş fırsatının oluşacağı tahmin ediliyor.

BİYOMÜHENDİSLER VE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLERİ

Sağlık teknolojilerinde devrim yaratma potansiyeli bulunan biyomühendislik, ilerleyen süreçte 1000 yeni pozisyonla büyüme yaşayacak.

GIDA TEKNOLOJİ UZMANLARI

Gıda güvenliği ve sürdürülebilir üretim, gıda teknoloji uzmanlarının en önemli odaklarından. 2029’a kadar bu sektörde 600 yeni iş fırsatının doğması bekleniyor.

gelecegin-meslekleri-2.jpg

HİDROLOGLAR

Su kaynaklarının yönetimi ve korunması, küresel ısınma ve çevresel değişiklikler ile önemini daha da artırıyor. Hidrologlar için 2029’a kadar 400 yeni iş pozisyonunun açılması bekleniyor.

YAPAY ZEKA VE MAKİNE ÖĞRENİMİ UZMANLARI

Yapay zeka ve makine öğrenimi, sağlık hizmetlerinden finansa, üretimden perakendeye kadar çeşitli alanlarda devrim yaratıyor. Bu alanlarda uzman ihtiyacı hızlı bir şekilde artarken, gelecekte de önemli kariyer fırsatları oluşacak gibi duruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN