Bu otun mucizesini sadece Ordulular biliyordu! Artık tüm Türkiye öğrendi: Bir ölüme çaresi yok

Bu otun mucizesini sadece Ordulular biliyordu! Artık tüm Türkiye öğrendi: Bir ölüme çaresi yok

Ordu’nun yerel halkı tarafından iyi bilinen ancak ülkenin diğer bölgelerinde pek tanınmayan diken otu, sağlık üzerindeki olumlu etkileriyle dikkat çekiyor. Prof. Aysun Bay Karabulut, bu mucizevi bitkinin, bilimsel adıyla ‘Onopordum acanthium’, sağlığa olan katkılarını anlattı.

Melocan otu olarak da bilinen bu bitki, kanı temizleyerek vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor ve hücre hasarlarını onarıyor. Türk mutfağında salata ve böreklerde bir lezzet unsuru olarak yer alan melocan otu, turşu ve konserve formunda da tüketiliyor, kavrularak yoğurtla birleştirilerek sunulmakta.

img-3734.jpeg

Karabulut’a göre, melocan otu gribal enfeksiyonlara karşı koruma sağlamanın yanı sıra romatizma ve iltihaplarla mücadelede de etkili. Kan temizleme özelliği sayesinde vücudun daha sağlıklı çalışmasını destekleyen bu bitki, cilt sorunlarına iyi gelmesiyle de ön plana çıkıyor. Ayrıca, melocan otunun meyvesinin romatizma ve böbrek rahatsızlıklarına karşı da faydalı olduğu belirenler arasında.

img-3735.jpeg

Karabulut, melocan otunun aşırı tüketiminin bazı yan etkilere yol açabileceğini, örneğin ishal ve tükürük artışı gibi durumlarla karşılaşılabileceğini hatırlattı. Bu nedenle, herhangi bir bitkisel tedaviye başlamadan önce mutlaka bir sağlık profesyoneline danışılması gerektiğinin altını çizdi.

Ordu’nun bu değerli bitkisi keşfedilmeyi bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN