Bu patates, tarladan çıkar çıkmaz bitiyor! Normal patatesten 10 kat fazla besleyici... O ilimizde mor patates mucizesi

Bu patates, tarladan çıkar çıkmaz bitiyor! Normal patatesten 10 kat fazla besleyici... O ilimizde mor patates mucizesi

Tarladan çıkar çıkmaz bitiyor! O patateste taleplere yetişilemiyor. Normal patatesten tam 10 kat daha fazla besleyici... Mor patates, o ilimizde adeta gelir kapısı oldu! İşte mor patates mucizesi...

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, öğrencilere uygulamalı tarım eğitimi sunmak amacıyla 40 dönümlük bir arazi üzerine Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezi kurmuş durumda. Bu merkez, öğrencilere teorik bilgilerini pratiğe dökme fırsatı sunmanın yanı sıra, Sivas bölgesinde yetiştirilebilecek alternatif ürünlerin tanıtılmasını da amaçlıyor. Bu hedefler doğrultusunda, mor patates yetiştirme projesi hayata geçirildi.

NORMAL PATATESE GÖRE 10 KAT DAHA BESLEYİCİ

aw052668-01.jpg

Mor patates, yüksek besin değeri ve antioksidan içeriği nedeniyle ilgi gören bir üründür. Normal patatese göre 10 kat daha besleyici olduğu biliniyor. İçeriğindeki antioksidanlar, kalsiyum ve magnezyum değerleri yüksektir. Bu özellikler, özellikle sporcular ve sağlıklı beslenme takipçileri için cazip kılıyor. Mor patatesin antioksidan özelliği, kanser hastaları için iyileştirici etkiler sunabileceği üzerinde çalışmalar yapılıyor. Ayrıca, cilt sağlığına olumlu katkıları olduğu ve cilt kanserine karşı koruyucu olabileceği de ifade edildi.

TARIMSAL ÇEŞİTLİLİK ARTIYOR

aw052668-04.jpg

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nin mor patates yetiştirme projesi büyük başarı elde etti. Mor patatesin verimi oldukça yüksektir, bu da geleneksel tarım modelinden farklı bir yaklaşımla tarımsal inovasyona işaret ediyor. Mor patatesin yetiştirilmesi, Sivas ve çevresinde tarımsal çeşitliliği artırmayı hedefleniyor. Üniversite, bu konudaki bilimsel verileri çiftçilerle paylaşarak bölgede tarımsal çeşitliliğin artırılmasına katkıda bulunuyor.

PROJENİN GELİRİYLE ÖĞRENCİLERE BURS VERİLİYOR

aw052668-03.jpg

Projenin geliri öğrencilere burs olarak sunuluyor. yaklaşık 100 öğrenciye ekonomik destek sağlıyor. Böylece, öğrencilere ekonomik yardım sunulurken, tarımsal inovasyon ve alternatif ürün yetiştirme konusunda da eğitim veriliyor.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğrencilerine uygulamalı deneyimler sunarak tarım sektörüne nitelikli bireyler yetiştirmeye devam ediyor. Bu proje, bölgenin tarım potansiyelini artırmayı ve besleyici değeri yüksek ürünlerin yetiştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN