Bu sakız altın fiyatına satılıyor! Doğada kendi yetişiyor, binbir zahmetle toplanıyor: İşte kenger sakızı faydaları

Bu sakız altın fiyatına satılıyor! Doğada kendi yetişiyor, binbir zahmetle toplanıyor: İşte kenger sakızı faydaları

Doğanın mucizevi etkileri arasında yer alıyor fiyatı altına kafa tutuyor. Doğada kendi kendine yetişiyor binbir zahmetle toplanıp birçok hastalığa şifa oluyor. Hem fiyatı hem de değeri altına eşdeğer…

Baharın gelişi ile birlikte Sivas'ta hummalı bir çalışma başladı. Bildiğiniz tüm sakızlardan farklı şifasıyla hastalıkların dermanı olan bu sakız adını da dünyaya yayıyor. Kenger bitkisinin kökünden elde edilen sakızın faydaları da saymakla bitmiyor. Kendiliğinden yetişse bile toplanıp sakız haline getirilmesi oldukça zahmetli bir iş olan Kenger sakızının kilogram fiyatı ise yarım altınla yarışıyor.

ALTIN DEĞERİNDE ŞİFA

Doğada kendi kendine yetişen kenger bitkisinin kökünden elde edilen kenger sakızı pek çok farklı hastalığa da şifa oluyor. Toplayan kişi sayısının az olması nedeniyle fiyatlar yükselirken birçok özelliği ile de herkesin başvurduğu şifa kaynakları arasında yer alıyor. Diş sağlığına fayda sağlayan kenger sakızı yüz felci geçiren kişilerin yüz kaslarını çalıştırması, mide ağrısı ve şişkinliği ile birlikte migren rahatsızlığına da iyi geliyor.

kenger-sakizi.jpg

Türkiye'de toplanan sakızlar yurt dışına gönderilirken Türkiye'ye gelen gurbetçiler tarafından da yoğun bir ilgi görüyor. Kenger sakızı satışı gerçekleştiren Abdurrahman Güler sakız fiyatının çeyrek altın fiyatını geçtiğini söyledi. Kenger otunun bıçaklı kesilip sütünün çıkarılması ile birlikte elde edilen bu sakız birkaç gün kurutulduktan sonra topraktan toplanarak elde ediliyor.

kenger-sakizi-yapilisi.jpg

YURT DIŞINDAN TALEP GÖRÜYOR

Özellikle mide rahatsızlıklarına iyi gelen kenger sakızı hem yurt içinde hem de yurt dışında talep görüyor. Yüz felci geçiren, kulak ağrısı bulunan kişiler tarafından tüketilen Kenger sakızının tanesi 20 lira 1 kilogram fiyatı ise 5.000 TL'ye ulaşıyor. Kilogram fiyatı çeyrek altını geçen ve yarım altında yakın yarışan bu sakızın tüketilmeden önce iyice yıkanması gerektiği belirtiliyor. Bir tane kenger sakızı bir hafta boyunca çiğnene biliyor.

kenger-sakizi-1.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN