Bu sefer güzeller değil kötüler listede! Taste Atlas yayınladı: İşte Türk mutfağının en kötü lezzetleri

Bu sefer güzeller değil kötüler listede! Taste Atlas yayınladı: İşte Türk mutfağının en kötü lezzetleri

Dünya lezzetlerini araştırarak en iyileri listeleyen Taste Atlas bu sefer Türk mutfağının en kötü lezzetlerini yayınladı. Listede bakın hangi yemeklere yer verildi?

Dünyanın farklı noktalarındaki yemekleri ve coğrafi işaretli ürünleri listeleyen Taste Atlas, kullanıcı yorumları ve eleştirmen puanlarına göre şimdi de Türkiye’nin en kötü yemeklerini açıkladı. Türk mutfağından 10 lezzete yer verilen liste kimini kızdırırken kimi de Taste Atlas’a hak verecek gibi…

TÜRKİYE’NİN EN KÖTÜ YEMEKLERİ

KAPUSKA

kapuska.jpg

Lahanadan yapılan kapuska; et, bulgur ve pirinç gibi malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Lahana tamamen yumuşayana dek haşlandıktan sonra et ve diğer malzemelerle bir araya getirilir.

BEYİN SALATASI

beyin-salatasi.jpg

Kuzu beyni kullanılarak yapılan bu salata; domates, limon suyu ve maydanozla zenginleştiriliyor. Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden olan salata Taste Atlas’a göre ise Türkiye’nin en kötü yemeklerinden ikincisi.

KAYMAKLI KAYISI

kaymakli-kayisi.jpg

Kuru kayısıların ilk olarak limon aromalı şerbette yumuşayana kadar pişirilmesi sonra da manda sütünden yapılan kaymakla doldurulmasından oluşuyor. Üzeri ise öğütülmüş antep fıstığıyla sarılır.

MAHLUTA

mahluta.jpg

Bir çorba olan mahluta; kırmızı mercimek, soğan, salça, pirinç, zeytinyağı, limon suyu, kimyon ve karışımından yapılıyor. Soğanlar incecik kıyılarak zeytinyağında yumuşayana kadar sotelenir. Tencereye salça ve soğan eklenerek pişirildikten sonra mercimek, pirinç ve su eklenir.

OSMANLI MACUNU

osmanli-macunu.jpg

Bizim en sevdiğimiz sokak lezzetlerinden olan Osmanlı macunu, Taste Atlas’ın 5’inci sırasında yer alıyor. Küçük ocaklarda yapılan renkli macunlar, tahta bir çubuğa sarıldıktan sonra limon sıkılarak tüketilir.

KUZU KELLE

kuzu-kelle.jpg

Koyun kafası kullanılarak yapılan bu yemek iki geleneksel yöntemle hazırlanıyor; kelle söğüş olarak bilinen haşlanarak soğuk servis edilen ya da kavrularak sıcak servis edilen.

HOŞAF

hosaf.jpg

Genelde kayısı, incir, kuru erik ve kuru üzümden oluşan meyve kompostosudur. Meyveler şekerle kaynatıldıktan sonra karışım soğumaya bırakılır. Buzdolabında ne kadar uzun beklerse lezzeti o kadar artar.

TÜRLÜ

turlu.jpg

Genelde Türk ratatouille olarak söylenen türlü, kuzu ya da dana eti ve sebzelerle yapılan bir güveçtir. Güveçte; kabak, patlıcan, soğan, bamya, taze fasulye ve patates kullanılır. Bu karışım ise sarımsak, domates sosu, defne yaprağı, tarçın ve taze otlarla tatlandırılır.

ETLİ TAZE FASULYE

etli-taze-fasulye.jpg

Türk menşeli geleneksel bir güveç olan etli taze fasulye, kuzu edi ya da dana eti, soğan, domates, tereyağı, salça, tuz ve karabiberden yapılır. Et tereyağında kavrulduktan sonra soğan, salça ve doğranmış domatesle harmanlanır.

HANIM GÖBEĞİ

hanim-gobegi.jpg

Hanım göbeği, ortasından çukur açarak bastırılan, ardından kızgın yağda kızartılarak şeker şurubuna bastırılan choux böreği toplarından oluşuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN