Bu sene emeklilerin yılı olacak! Emeklilere düşük faizli kredi hamlesi: O detay ilk kez canlı yayında paylaşıldı

Bu sene emeklilerin yılı olacak! Emeklilere düşük faizli kredi hamlesi: O detay ilk kez canlı yayında paylaşıldı

Emekliler bu yılı çok sevecek! Her detayına kadar bu yıl emeklilerin yılı olacak! En küçük detaydan en büyüğüne, hepsi düşünülmüş. O isim tek tek açıkladı. Emeklilere düşük faizli kredi hamlesi, o detay ilk kez canlı yayında paylaşıldı...

Türkiye'de emeklileri sevindirecek bir dizi önemli adım atılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 2024'ün 'Emekliler Yılı' ilan edilmesinin ardından milyonlarca emekliyi sevindirecek düzenlemeler geliyor. Mynet’in haberine göre, bu kapsamda emekli bayram ikramiyesi miktarının 5 bin liraya çıkması, otobüs ve su ücretlerinde indirim, elektrik, doğal gaz ve kira yardımı gibi desteklerin sunulması planlanıyor.

‘İKRAMİYELER 5 BİN TL OLACAK’

emekli-ayricaliklari.webp

Emeklilere yapılan desteklerin artarak devam edeceğini belirten Ekonomi Gazetecisi Faruk Erdem, canlı yayında yaptığı açıklamada, “Emeklilere yapılan destekler devam edecek. Başta emekli bayram ikramiyelerinin arttırılması söz konusu. Birinci madde o. Öyle gözüküyor ki 5 bin TL rakamı çıkacak. Önümüzdeki ay ya da bu ayın sonuna doğru Meclis’e gelebilir. Çünkü 1 Nisan’da ilk bayram ikramiyesi ödenecek” dedi.

‘EMEKLİLERE ÖZEL İNDİRİMLER GELECEK’

Ayrıca, belediyelerle yapılacak protokollerle emeklilere ücretsiz veya indirimli seyahat imkanı sağlanacağını belirten Erdem, “Onun dışında ulaşım ve su gibi belediyelerin verdiği hizmetlerde indirim gelecek. Burada biraz da emekli taban maaşı düşük olup da 10 bin liraya tamamlananlar önceliklendirilecek. Örneğin şu an 65 yaş üstündeki emekliler ücretsiz seyahat edebiliyor. O zaman bütün emekliler yaşına bakılmadan ücretsiz seyahat edebilecek.” şeklinde konuştu.

1.webp​​​​​​​

Emeklilerin yaşamlarını kolaylaştırmak için sadece ikramiyelerin yükselmeyeceğini söyleyen Erdem şöyle devam etti: “Emeklilerin hem belediye tesislerinden hem de kamu tesislerinden ücretsiz ya da indirimli yararlanmaları sağlanacak. Burada hem tatil imkanı olabilecek hem de kamu tesislerinden yararlanabilecek. Özellikle büyükşehirlerde, başkan adayları da bunu açıklıyor, kira yardımı meselesi var. Kirasını ödemekte zorlanan emekliye belediye bütçelerinden kira yardımı yapılacak. 2500-5000 TL rakamlarından bahsediliyor. Rakamlar değişebilir ama bir kira desteği de gözüküyor”

Ayrıca emekliler için düşük faizli kredi detaylarına da değinen Erdem “Kamu ve özel bankalar ile bazı özel protokoller hazırlanacak. EFT’dir, havaledir, kredi kartı ile ilgili alanlardadır, kredi faizlerinin düşürülmesidir… Bu tür hizmetler alırken emeklilere indirimli özel tarifeler uygulanacak. Bu konunun organizatörü Çalışma Bakanlığı’dır. Emekliler için bunların hepsi hayata geçirilecek. Biz bazılarını sıraladık ama bu liste daha da uzayabilir” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN