Düzce’nin Yığılca ilçesi Yaylatepe mevkiinde düzenlenen keklik salımı programı, Yedigöller Yaban Hayatı Geliştirme Sahası sınırlarında gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Düzce Valisi Selçuk Aslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü koordinasyonunda doğaya bırakılan 500 kınalı kekliğin yaban hayatına önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Vali Aslan açıklamasında, kekliklerin doğal ekosistemin korunmasında oynadığı role dikkat çekerek, bu türlerin tarımsal zararlılarla biyolojik mücadelede de etkili olduğunu vurguladı. Vatandaşlara da kekliklerin korunması konusunda hassasiyet gösterme çağrısı yaptı.

BEYPAZARI’NDA KENE MÜCADELESİ İÇİN 200 KEKLİK DOĞAYA BIRAKILDI
Ankara’nın Beypazarı ilçesinde de benzer bir çalışma yürütüldü. İlçeye getirilen 200 kınalı keklik, Kaymakam Ünal Coşkun’un katılımıyla doğaya salındı. Bu çalışma, özellikle kene popülasyonunun kontrol altına alınması amacıyla planlandı.
