Bunu eken büyük kazanıyor! Litresi 12 bin Euro ediyor, sadece o illerde yetişiyor! Herkes orada yaşamak isteyecek

Bunu eken büyük kazanıyor! Litresi 12 bin Euro ediyor, sadece o illerde yetişiyor! Herkes orada yaşamak isteyecek

Türkiye'nin farklı yerlerinde farklı alanlarda üretim gerçekleştirilirken o şehir resmen dövizle çalışıyor. Bunu iken üretici büyük kazanıyor litresini 12.000 Euro'dan satıyor. Sadece o illerde yetişiyor herkes oraya yerleşmek istiyor. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin en güzel kokan şehirleri arasında yer alan Burdur'da hasat süreci başladı. Hasat sürecinin ardından elde edilen gül yağları da şehri sarıp sarmalıyor. İçerisinde barındırdığı vitaminler ile birlikte sakinleştirici bir etkiye sahip olan gül yağı kozmetikte de önemli bir yere sahiptir. Temizlikten saç bakımına kadar pek çok farklı alanda kullanılan gül yağının litresi ise 12.000 Euro'dan satılıyor. Göl kenarında hasadı yapılan güller toplayıp suyunun alınması ile birlikte şişelere doldurulan ufak yağlara dönüşüyor. İşte tüm detaylar…

ÇİFTÇİYİ SEVİNDİREN HASAT

Geçtiğimiz yıla oranla toplam hasat miktarının yaklaşık 2-3 katına çıktıklarını belirten Öztürk Sarıca, geçtiğimiz yıl içerisinde 30 tonluk gülün, bu yıl 100 tonlara çıkma durumu olduğunu belirtti. Gül fiyatlarının Bu yıl içerisinde ne kadar olacağını tahmin edemediğini söyleyen Sarıca, 1 kilogram gül yağının 12.000 Euro'dan satıldığını Bu yıl ise 10 ile 12.000 Euro arasında değişen bir fiyat beklentisi olduğunu söyledi.

gul-hasat-3.jpg

GÜL YAĞI

Gül çiçeklerinin buhar ile damıtılması şeklinde elde edilen gül yağı, uçucu yağlar arasında yer alıyor. Yaklaşık 4 ton gülden 1 litre gül yağı elde edilirken en pahalı yağlar arasında da üst sıralarda yer alıyor. Gül yağı elde edilirken aynı işlem içerisinde gül suyu da alınmaktadır.

Türkiye'nin en önemli ihraç ürünlerinden biri olan Gül yağı dünyada yapılan üretimin yaklaşık %80'ini karşılamaktadır. Isparta, Burdur, Afyon, Denizli illerinde üretimi yapılan Rosa damascena gülü, ile elde edilen bu yağ ise Türk gül yağı adı veriliyor.

gul-yagi.jpg

GÜL YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Cilde pek çok farklı etki sağlayan gül yağı, hücre yenilenmesini hızlandırırken cildi nemlendirip yumuşatmaktadır. Aynı zamanda ciltteki iltihaplanma ve kızarıklık problemlerine en aza indirerek yaşlanma karşıtı etkileri minimum seviyeye düşürüyor.

Bu halini iyileştirme etkisi bulunan gül yağı, depresyon ve anksiyete tedavisinde kullanıldığı gibi uyku kalitesini de arttırmaktadır.

Bağışıklık sistemini güçlendiren gül yağı, baş ağrısı ve migreni hafifleterek mide bulantısı ve kusmayı önler. Aynı zamanda adet sancılarını da hafifletmektedir.

burdur-gul-hasadi.jpg

GÜL YAĞININ KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

  • Gül yağı, cilt bakımı için losyonlara, kremlere ve yağlara eklenebilir,
  • Masaj yağı olarak kullanılabilir,
  • Aromaterapi uygulamalarında kullanılabilir,
  • Banyo suyuna eklenebilir,
  • Difüzörde kullanılarak ortama hoş bir koku yayılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN