Bunu yapan emekliler bayram edecek! Dev teşvik programı başlıyor: Emeklilere nefes aldıracak uygulama için düğmeye basıldı

Bunu yapan emekliler bayram edecek! Dev teşvik programı başlıyor: Emeklilere nefes aldıracak uygulama için düğmeye basıldı

Emekli maaşlarına yapılan ara zammının düşük olduğu ülke gündeminde yer alıyordu. 2023 yılının ikinci yarısında gelen ara zam ile yüzde 25 oranında zam yapılırken bu kez "Seyyanen zam" iddiaları ortaya atıldı. Yükselen enflasyon, döviz farkı ve hayat pahalılığı ile birlikte "Köyünde kal" projesi gündeme geldi. İşte tüm detaylar...

Ülkemizde yer alan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle zamlar sık sık gündeme geliyor. Fiyatların artmasıyla birlikte beli bükülen milyonlarca vatandaş kiralık ev fiyatlarına dert yanıyor.

TERSİNE GÖÇ PROJESİ

Barınma ihtiyacını karşılamak adına kiralık evlerin yoğun talep gördüğü günlerde fiyatlar cep yakıyor. Ülkemizin en yüksek nüfusa sahip şehirlerinden birisi olan İstanbul'da ise yaşamak oldukça zor bir hale geldi. İstanbul'daki yoğun nüfusun sebebiyle birlikte yükü hafifletmek adına yeni projeler üzerinde çalışılıyor

Gündeme gelen "Tersine göç" projesi ile birlikte emekliler listenin başında yer alıyor. Ekonomik ve Toplumsal Araştırma Merkezi tarafından paylaşılan verilere göre İstanbul'da 120 metrekarelik ortalama bir evin kirası 17.000 TL'ye dayanmış durumda.

emekli-1.webp

İSTANBUL NÜFUSU BÜYÜK SORUN

İstanbul nüfusundaki yükselişin dikkatleri çekmesiyle birlikte, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre nüfus 16 milyona yaklaştı. Kentte yer alan sorunların başında nüfus çoğunluğunun olduğu belirtiliyor.

Sorunlara çözüm getirmek adına nüfusun düşürülmesi gündemde yer alıyor. Kulislerde yer alan bilgilere göre AK Parti'nin İstanbul nüfusunu azaltmak amacıyla yeni çalışmaları olduğunu söyleniyor. Sözcü'de yer alan bir haberde ise proje kapsamında emekli vatandaşlar yer alıyor.

1-001-scaled.jpg

YAZLIĞINA GİDEN GERİ GELMEYECEK

Gündeme oturan kulis iddialarına göre emekliler için çalışmalar başlatıldı. Proje kapsamında yaz ayları için memleketine dönüş yapan emeklilere kış mevsimi geldiğinde "gelme" denileceği söyleniyor. Emekli vatandaşların İstanbul'a geri gelmemesi kapsamında iddialara göre taşınma işlemleri, elektrik, su ve diğer temel ihtiyaçlarda teşvik edileceğinin hazırlığı sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN