Burada isteyen kayıyor isteyen termal havuza giriyor! Çifte tatil merkezi Türkiye’nin yeni gözdesi oldu: Duyan oraya akın ediyor

Burada isteyen kayıyor isteyen termal havuza giriyor! Çifte tatil merkezi Türkiye’nin yeni gözdesi oldu: Duyan oraya akın ediyor

Van Çaldıran’da açılan termal tesis ziyaretçilerine iki keyfi bir arada sunuyor. Öyle ki burada isteyen kayıyor, isteyen termal havuza giriyor. Çifte tatil imkanı sunan bu termal tesisi duyan ise resmen akın ediyor…

Türkiye’nin en soğuk yerleşim yerlerinden olan Çaldıran’da, yer altı sıcak su kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için geçen sene termal tesis projesi hayata geçirildi. Yer altından çıkan suyun sıcaklığının 90 dereceyi bulduğu Ayrancılar Mahallesi’nde 30.000 metrekareye kurulan ve jeotermal su kaynakları ile ısıtılan tesis, zemini çakıl ve kumla desteklenen 2.500 metrekarelik Van Gölü şeklindeki açık havuzu ile dikkat çekiyor.

van-ayrancilar-termal-tesis-4.jpg

İSTEYEN KAYIYOR İSTEYEN TERMAL HAVUZA GİRİYOR

Tesise gelen ziyaretçilerden kimi pistteki kayak merkezinde kaymayı tercih ederken kimi de 1,5 metre derinliğindeki açık havuzda yüzmenin keyfini sürüyor.

van-ayrancilar-termal-tesis-1.jpg

Otelin insan kaynakları müdürü olan Berrin Alara Gezici, AA muhabirine, Türkiye’nin en soğuk ilçelerinden birinde hizmet verdiklerini belirtti. Termal keyif ile birlikte kayak hizmetini de aynı anda sunan nadir tesisler arasında olduklarını söyleyen Gezici, "Otelimiz günübirlik ve konaklama şeklinde bir yıla aşkın süredir hizmet veriyor. Tesisimizde kadın, erkek ayrı 2 kapalı havuz, bir de 2 bin 500 metrekarelik Van Gölü şeklindeki açık havuz bulunuyor. Burada ziyaretçilerimiz hem kayak yapıp hem de termal havuzlarda ısınabiliyor." dedi.

van-ayrancilar-termal-tesis-2.jpg

DIŞARININ SOĞUĞU İŞLEMİYOR

Karla kaplanan alanda termal havuzun keyfini çıkaran ziyaretçilerden Adem Bedircan, sıcaklıkların genellikle sıfırın altında olduğunu söyleyerek, "Hava soğuk olsa bile termal su çok sıcak. Keyifli oluyor. Suyun içindeyken dışarıdaki soğuğu hissetmiyoruz." şeklinde konuştu.

van-ayrancilar-termal-tesis-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN