Burası Meksika değil Türkiye! Dev yılan çalılardan süzüle süzüle çıktı, tam 2 metre boyunda... O ilimizde istila başladı!

Burası Meksika değil Türkiye! Dev yılan çalılardan süzüle süzüle çıktı, tam 2 metre boyunda... O ilimizde istila başladı!

Yaz aylarında sıklıkla görülen yılanlar henüz yuvalarına girmiş değil. Bu mevsimlerde yuvalarına girmesi beklenen yılanlar topraktan fışkırmaya devam ediyor. Gelen son görüntüler hayrete düşürdü. Burası Meksika değil Türkiye! Dev yılan çalılardan süzüle süzüle çıktı. Tam 2 metre boyunda! Uzmanlar acil durum uyarısında bulundu. O ilimizde korkulan istila başladı!

Bu mevsimlerde yılanların yuvalarına girmesi beklenirken peş peşe kötü haberler gelmeye devam ediyor. Ülkemizde sıkça görülen yılan vakalarına bir yenisi daha eklendi. Burası Meksika değil Türkiye! Dev yılan çalılardan süzüle süzüle çıktı. Tam 2 metre boyunda. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. Tek ısırığı ile anından sağlıklı bir insanı öldürüyor. O ilimizde istila başladı! Gördüğünüz gibi arkanıza bakmadan kaçın.

BURASI MEKSİKA DEĞİL TÜRKİYE! TAM 2 METRE BOYUNDA

Son dönemde yılan haberleri yoğun ilgiyle takip edilmekte. Sivas'tan gelen görüntüler ise ağızları açık bıraktı. 2 metrelik dev yılan dehşet saçtı.

Sivas’ın Divriği ilçesinde yaşayan ve amatör olarak yaban hayatı fotoğrafçılığı yapan Ümit Yalçın, doğada gezinirken dev bir yılan gördü. Hemen cep telefonuna sarılan Yalçın, o anları kayda aldı. Yılanın Koca engerek olduğu ve tam 2 metre uzunluğunda olduğu anlaşıldı.

burasi-meksika-degil-turkiye-dev-yilan-calilardan-suzule-suzule-cikti-tam-2-metre-boyunda-o-ilimizde-istila-basladi.jpg

TÜRKİYE'NİN EN ZEHİRLİ YILANI

Dev engereği karşısında gördüğü gibi korktuğunu ve yılanın zehirli olduğunu belirten Ümit Yalçın, "Görmüş olduğumuz yılan türü Koca engerek. Zehirli bir tür. Bu türlerde en uzunu yaklaşık 1 metre 80 santim. Bu da yaklaşık bir metre 80 santimdi. Denk geldiğim ikinci büyük Koca engerek yılanıydı. Diğerinde fazla bir görüntü alamadım." dedi.

b54.jpegTürkiye'nin en zehirli yılanı

TEK ISIRIĞI SAĞLIKLI BİR İNSANI ÖLDÜRMEYE YETİYOR

Koca engerek, (Macrovipera lebetina) Türkiye'nin en zehirli 15 yılan türünden biri olarak gösteriliyor.

Engerekgiller (Viperidae) familyasından bir engerek türü olan ve sırt bölgesinin rengi genel olarak grimsi kahverengi ve bu rengin tonlarında olan koca engerek (Vipera lebetina), sırt kısmının bazı yerlerinde birleşik koyumsu benekler de (bazen belirsiz) bulunuyor.
Genel olarak fare gibi küçük kemiriciler, kertenkeleler, kuşlar, yılanlar ve çeşitli omurgasız hayvanlarla beslenen koca engerek, yemeden önce avını zehirleyerek öldürür.

Hareketleri oldukça ağır olan bu hayvanlar, boyları 20 metreye kadar kadar çıkabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN