Burası Meksika değil Türkiye! Dev yılanı görenler kaçacak yer aradı, böylesini ilk defa göreceksiniz: O ilimizde istila başladı!

Burası Meksika değil Türkiye! Dev yılanı görenler kaçacak yer aradı, böylesini ilk defa göreceksiniz: O ilimizde istila başladı!

Sıcak havaları seven yılanlar doğaya akın etmeye başladı. Zaman zaman insan yaşamına dahil olan yılanlar bu sefer dehşet saçtı. Burası Meksika değil Türkiye! Dev yılanı görenler kaçacak yer aradı. Böylesini ilk defa göreceksiniz, bakan dönüp bir daha bakıyor. Uzmanlar son dakika olarak uyardı. O ilimizde istila başladı!

Yaz aylarında sık sık görülen yılanlar durdurak bilmiyor. Ülkemizde de sıklıkla görülen yılan vakalarına bir yenisi daha eklendi. Görüntüleri görenler şok geçirdi. Burası Meksika değil Türkiye! Dev yılanı görenler kaçacak yer aradı. Böylesini ilk defa göreceksiniz, bakan korkudan ne yapacağını şaşırıyor. Uzmanlar acil durum uyarısında bulundu. O ilimizde istila başladı! Gördüğünüz gibi arkanıza bakmadan kaçın.

Son dönemde yılan haberleri vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle takip edilmekte. Antalya'dan gelen görüntüler ise herkesi şaşkına çevirdi. Dev yılanı görünce ağzınız açık kalacak.

BURASI MEKSİKA DEĞİL TÜRKİYE!

Antalya'nın Lara bölgesinden gelen görüntüler herkesi korkuttu. Turist gezisinin ortasında çıkan Oluklu kertenkele herkesi şaşkına çevirdi. Bu türü görenler hemen cep telefonlarına sarılarak kayda aldı. Kimisi ona dokunmaya cesaret etti ama oluklu kertenkele sakinliğini bozmadı. Sonra da çalılıklara kayarak gözden kayboldu.

kjkj-15.jpg

50 YIL YAŞAYABİLİYOR

Oluklu kertenkele, adını vücudunun iki yanındaki çizgi biçimindeki çukurlardan alıyor. Bu hayvan daha çok Ege bölgesinde yaşamakta. Bazı insanlar onu “kör yılan” sanıp korkup öldürüyorlar ama aslında hiç zararı yok. Oluklu kertenkele, ot ve çalıların arasında saklanarak fare, çekirge ve böcek yiyor. Bu yüzden çiftçilerin dostu sayılıyor. Boyu bir buçuk metreye kadar uzayabilen bu tür, uygun şartlarda 50 yıl yaşayabiliyor.

a2-2023-10-20t092949-193.jpg

UZMANLAR SON DAKİKA OLARAK UYARDI: O İLİMİZDE İSTİLA BAŞLADI

Gelen görüntüler sonrası uzmanlardan acil durum uyarısı geldi. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte bu tarz yılanların daha fazla görülebileceğini belirten yetkililer, bölgedeki halkı dikkatli olunması konusunda uyardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN