Burası ne Tayland, ne de Çin! Türkiye’nin burnunun ucunda… Valizini toplayan gökyüzünde yaşamaya gidiyor!

Burası ne Tayland, ne de Çin! Türkiye’nin burnunun ucunda… Valizini toplayan gökyüzünde yaşamaya gidiyor!

Dünyanın farklı noktalarında akla hayale sığmayacak yerler keşfedilmeye devam ediyor. İlginç yapıları görmek için ne Tayland'da ne de Çin'e gitmenize gerek kalmadı. Türkiye'nin dibinde gökyüzünde yaşamaya ne dersiniz? Eşsiz manzarası ve mistik yapısıyla herkesi büyüleyen O noktaya bir kere giden sürekli gitmek istiyor. İşte Türkiye'nin burnunun dibindeki cennet mekan…

Türkiye'nin kapı komşusu Yunanistan ilginç mekanlarıyla yerli ve yabancı turistleri hayran bırakıyor. Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler dünyanın farklı noktalarındaki alanları keşfetmeye devam ediyor. Yunanistan'ın Teselya bölgesinde yer alan Meteora, gökyüzü üzerinde eşsiz bir deneyim sunuyor. 14 manastırın bulunduğu benzersiz bir manzarayla mistik bir ortam yakalamanın tam zamanı. İşte Türkiye'nin burnunun dibindeki cennet mekan…

GÖKYÜZÜNÜN EŞSİZ DENEYİMİ

Yunanistan'ın Teselya bölgesinde yer alan Meteora, Kalambaka ve Kastraki kasabalarının yakınında yer alan etkileyici bir doğal ve kültürel miras olarak görülmektedir. “Gökyüzündeki Taşlar” olarak da bilinen Meteora, dev kaya sütunlarının üzerine inşa edilmiş 14 manastırdan oluşan benzersiz bir deneyim sağlıyor.

meteora.jpg

Orta Çağ'da inşa edilen ve zorlu doğal koşullara rağmen hayatta kalmaya devam eden Meteora, 1988 yılında UNESCO dünya mirası listesine girdi. Bölgeye gidenler mistik atmosfere kendini kaptırırken tarihi zenginlik ve muazzam kaya oluşumları da dünya çapında eşsiz bir deneyim sağlayan mekanlar arasında yerleşiyor.

meteora-yunanistan.jpg

Meteora’yı keşfederken tarihi manastırları ziyaret edebileceğiniz gibi Muazzam Kaya sütunlarının üzerinden tüm şehri seyredebilir ve eşsiz fotoğrafların tadını çıkarabilirsiniz. Yunan kültür ve Doğu Ortadoks Hristiyanlık ile ilgilenenlerin merak ettiği Meteora, sakinliği ve manevi atmosferi ile de yerli ve yabancı turistlerin dikkatinde yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN