Burası Sibirya’da değil Türkiye’de! Uludağ’a gidemeyen soluğu burada alıyor! Avrupalılar akın akın geliyor, çok ucuz

Burası Sibirya’da değil Türkiye’de! Uludağ’a gidemeyen soluğu burada alıyor! Avrupalılar akın akın geliyor, çok ucuz

Burası ne Sibirya ne de Alp Dağları! Türkiye’nin gizli kalmış kış cenneti. Uludağ’a gidemeyenler soluğu orada alıyor. Doğa harikası bu yer Avrupalıların da yeni gözdesi. Oldukça uygun

Türkiye’nin doğal güzellikleri ve ihtişamıyla büyüleyen Kaz Dağları, her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlıyor. Balıkesir’in Edremit ve Havran ilçelerinde faaliyet gösteren Keşif Yolcuları grubu, yılın her ayında yürüyüş ve tırmanışlar yaparak bölgeyi keşfediyor..

img-1905.jpeg

Son olarak, Kazdağları’nın en yüksek zirvelerinden biri olan bin 300 metre yükseklikteki At Kayası’na tırmanış gerçekleştirdiler. Zorlu hava koşulları ve yoğun kar yağışı altında yapılan bu tırmanışın görüntüleri, Sibirya ve Alp Dağları’nı anımsattı.

img-1904.jpeg

Kaz Dağları, Türkiye’nin en büyük oksijen deposu ve popüler keşif rotalarından biri olarak herkesi büyülemeye devam ediyor. Bu bölgede kar yağışı ve şiddetli poyraz nedeniyle ağaçlar buz tutmuş durumda. Sıcaklık değerleri eksi 10 derecenin altına düşmüş durumda.

img-1903-001.jpeg

img-1906.jpeg

Keşif Yolcuları, güçlü poyraz rüzgarlarına rağmen At Kayası’na tırmanış gerçekleştirdi. Kar kalınlığı zaman zaman 30-40 cm’ye kadar ulaşmasına rağmen bu tırmanışı başardılar. Yıldırım Alp, Ömer Aydemir, Mustafa Şıvka ve Rıfat Aydemir bu tırmanışa katıldı.

img-1907-001.jpeg

Kayalık, buzlu ve kaygan bir rotada gerçekleşen zirve tırmanışı yaklaşık 8 saat sürdü. Zorlu bir tırmanışın ardından zirveye ulaşan dağcıların kamerasına Sibirya ve Alp Dağları’nı anımsatan görüntüler yansıdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN