Burası Türkiye’nin Barcelona’sı! Hem İzmir’e hem İstanbul’a çok yakın! Turistler aylar öncesinden rezervasyon yapıyor

Burası Türkiye’nin Barcelona’sı! Hem İzmir’e hem İstanbul’a çok yakın! Turistler aylar öncesinden rezervasyon yapıyor

Pamukkale, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasının yanı sıra son yıllarda sıcak hava balon turlarıyla da turistlerin dikkatini çekiyor. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler de aylar öncesinden rezervasyon yapıyor. Burası Barcelona değil Türkiye…

Son 10 yılda turist sayısının artmasıyla birlikte, bölgede bir sektör haline gelen balon turları, şimdilerde 19 firma tarafından 40 balon ile sunuluyor. Geçtiğimiz yıl 107 bin turistin havadan bölgenin doğal güzelliklerini keşfettiği Pamukkale’de, bu yıl hedef 200 bin turist.

img-3714.jpeg

MANZARA VE ŞEHRİN GÜZELLİĞİ HAYRAN BIRAKTIRIYOR

Balon turları, günün ilk ışıklarıyla birlikte başlıyor. Katılımcılar, travertenlerin bulunduğu bölgede belirlenen noktalarda toplanarak, bu eşsiz deneyimi yaşamak için sabahın erken saatlerinde buluşuyor. Aynı zamanda, bazı ziyaretçiler sadece bu görsel şöleni izlemek ve renkli balonlarla fotoğraf çekmek için de bölgeye akın ediyor. Balonlar, yaklaşık 2 bin metre yüksekliğe ulaşarak, ziyaretçilere ortalama 45 dakikalık bir uçuş deneyimi sunuyor.

img-3715.jpeg

TURİST SAYISI HER YIL ARTIYOR

Balon turu işletmecilerinden Nevzat Köse, her yıl artan turist ilgisine dikkat çekerek, bu sene katılımcı sayısının iki katına çıkarak 200 bin kişiye ulaşmasını beklediklerini belirtti. Köse, özellikle Rusya ve Polonya’dan gelen turistlerin yanı sıra, kış aylarında Latin Amerika ve Uzak Doğu’dan gelen ziyaretçilerin de ilgisini çektiğini ifade etti.

img-3716.jpeg

Pamukkale’nin coğrafi yapısı ve iklim şartlarının, hava turizmi için son derece elverişli olduğunu vurgulayan Köse, bölgenin Türkiye’nin 2. büyük balon uçuş sahası olduğunu ekledi.

Balonlar için yabancı turistlerin yanı sıra Türkiye’nin diğer şehirlerinden de gelenler oldukça fazla.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN