Buraya giden bir kez olsun tatsın! Baklavadan daha lezzetli, porsiyonu 90 liradan yok satıyor

Buraya giden bir kez olsun tatsın! Baklavadan daha lezzetli, porsiyonu 90 liradan yok satıyor

Baklavayı solluyor geçiyor! Buraya giden tatmadan dönerse bin pişman olur! Bir kez olsun tadına bakan vazgeçemiyor. Porsiyonu 90 liradan yok satıyor...

Kilis'in kendine has tatlısı 'cennet çamuru', kaymak ile Antep fıstığının muazzam buluşmasıyla oluşan eşsiz bir lezzeti ortaya koyuyor. Sadece yöre halkının değil tüm turistlerin ilgi odağı haline gelen bu tatlı damaklarda lezzet şöleni yaşatıyor.

Kilis'te baklava ve kebap gibi klasik lezzetlerin yanı sıra öne çıkan 'cennet çamuru', adeta damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Kadayıf, kaymak ve Antep fıstığının muazzam bir uyum içinde buluştuğu bu tatlı, Kilis mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olarak her daim sofralarda yerini koruyor. Porsiyonunun ise 90 liradan sunuluyor.

'VAZGEÇEMEDİĞİM TEK TATLI'

Antep fıstığı ve kaymağın buluştuğu lezzet: Cennet çamuru

Kilis'e ticaret için düzenli olarak gelen Mehmet Ercan, cennet çamurunun vazgeçilmezi olduğunu söyleyerek "Haftada bir veya iki defa ticaret için Kilis’e geliyorum. Her geldiğimde vazgeçemediğim tek tatlı Kilis’e özgü olan cennet çamurudur. Tatlının isminden de anlayacağımız gibi cennet çamuru mükemmel ötesi bir tatlıdır. Bu lezzeti yemek için şehre geldiğimizde fıstığı, kadayıfı ve kaymağıyla çok özel bir tatlı olduğu için tatlıdan aldığım lezzet baklava gibi değildir. Bundan aldığımız lezzet baklava ve diğer tatlılar gibi değildir. Bu yüzden bu memlekete misafir olarak gelen vatandaşlara, cennet çamurunu tatmalarını ve bir kere de olsa tadına varmalarını istiyoruz. Ondan sonra onlar için vazgeçilmez bir tatlı olacaktır’’ şeklinde konuştu.

8 YAŞINDAN BERİ YAPIYOR

Kilis mutfağının vazgeçilmezi! Baklavadan daha lezzetli ve porsiyonu 90 lira

Kilis mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan cennet çamuru, 8 yaşından itibaren tatlıcılıkla uğraşan Baklava Ustası İlhan Kilimci tarafından da özel bir özenle hazırlanıyor. Kilimci, ”Tatlı sektöründe 30 yıllık bir emeğim var. İsmi cennet çamuru olan kadayıf, fıstık, şerbet, kaymak ve lezzetin karıştığı tatlıya 8 yaşından beridir babamla birlikte yaparak öğrendim ve babamın elinden bayrağı alarak ben işimin başına geçtim. Tabi o zamanlardaki taleplerle şu anki talepler çok farklı. Cennet çamuru Kilis için vazgeçilmezdir çünkü şehrimizde herkesin severek tükettiği tatlıdır. Kilisli vatandaşlarda bu lezzeti diğer yerli ve yabancı turistlere tatmasını istediği için ısrarla bir şekilde talep ettiği tatlımız cennet çamurumuzdur. Fıstığın, yağın, şekerin ve kadayıfın harmanlanması ve üzerine kaymakla tatlandırıp nefis bir lezzet haline gelmesiyle oluşuyor’’ ifadelerini kullandı.

PORSİYON FİYATINDA ARTIŞ: 55 TL'DEN 90 TL'YE

PORSİYONU 90 LİRA

İlhan Kilimci, geçen yılın porsiyon fiyatının 55 TL olduğunu ancak şu anda 90 TL civarında olduğunu belirterek "Biz de bu mesleği en iyi şekilde yapmak için serhat şehri Kilis’te yerli ve yabancı turistlerin çok çok fazla tercih etmiş olduğu cennet çamuru tatlımızı en güzel şekilde yapıp vatandaşlara sunuyoruz. Geçen yıl cennet çamurunun porsiyon fiyatı 55 TL’den veriyorduk şu an ise 90 TL civarında müşterilerimize sunuyoruz. Bizim pozisyonlarımız teraziye göre tartarak insanlara almış oldukları hizmetin gramajı gramajına müşterilerimize sunuyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN