Bursa Vinç İşletmecileri Derneği’nden hayati destek

Bursa Vinç İşletmecileri Derneği’nden hayati destek

Kahramanmaraş’ta art arda meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerde can kaybı artarken, enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalarda vatandaşların en kısa sürede kurtarılması için ağır iş makineleri ve vinçler hayati öneme sahip. Bölgede, ekiplerin kaldıramadığı özellikle ağır tonajlı olan beton kirişlerin kaldırılması ile ilgili gerekli vinçlere ihtiyaç var. Bursa Vinç İşletmecileri Derneği çalışmalara katılmak üzere çok sayıda vinci bölgeye gönderdi.

Türkiye haftaya cumhuriyet tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle uyandı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 şiddetindeki deprem 10 ilde etkili oldu ve bölgeyi enkaza çevirdi. Ülkeyi yasa boğan ve binlerce insanın yaşamını yitirmesine binlercesinin yaralanmasına neden olan depremde arama kurtarma çalışmaları sürerken 7.6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

6 Şubat saat 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan ikinci deprem, ilk felakette hasar görmüş birçok binayı yerle bir etti. Can kaybını ve yıkımı artıran ikinci depremle beraber bölgede kötü hava koşulları ve ağır beton yığınları çalışmaların yavaşlamasına neden oluyor. Çöken bina sayısının fazla olmasından dolayı çalışmalarda vatandaşların en kısa sürede kurtarılması için ağır iş makineleri ve vinçler hayati öneme sahip. Bölgede, ekiplerin kaldıramadığı özellikle ağır tonajlı olan beton kirişlerin kaldırılması ile ilgili gerekli vinçlere ihtiyaç olduğu her fırsatta belirtiliyor. Deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları için çok sayıda ilçe ve bölgeden de özellikle iş makinesi ve vinç talebi gelmişti.

Tüm Türkiye’nin seferber olduğu çalışmalar Bursa Vinç İşletmecileri Derneği destek vererek çalışmalara katılmak üzere çok sayıda vinci bölgeye gönderdi. 1999 Marmara Depremi başta olmak üzere son zamanlarda yaşanan İzmir ve Elazığ depremlerinde de iş makinesi ve vinçlerin ne kadar kritik roller üstlendiği ortaya çıkmış çok sayıda insan bu şekilde kurtarılmıştı.

İNŞAAT İŞVERENLERİ SENDİKASI: HER TÜRLÜ SORUMLULUĞU ALMAYA HAZIRIZ

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) yaptığı açıklamada depremin yaralarını sarmak için her sorumluluğu almaya hazır olduklarını bildirdi. İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, “Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifa diliyoruz. En büyük temennimiz bu felaketin en az can kaybıyla atlatılması ve arama kurtarma çalışmalarının en hızlı şekilde başarıya ulaşmasıdır. Dualarımız enkaz altındaki vatandaşlarımızın kurtarılması için çaba gösteren kurtarma ekipleriyle” ifadelerini kullandı.

Benzer acıların yaşanmaması için herkese büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Koloğlu, “Depremin yaralarının en kısa zamanda sarılabilmesi için devletimizin ilgili kurumlarıyla koordinasyon içinde üzerimize düşen her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Toplumsal belleğimizde derin yaralar açan depremlerin bir daha yaşanmaması için kamu, özel sektör ve vatandaş olarak hepimize büyük sorumluluklar düştüğünün altını bir kez daha çizmek istiyorum. Başımız sağ olsun, ülkemize geçmiş olsun” dedi.

TÜSİAD ‘DEPREM DESTEK AĞI’ KURDU

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, deprem felaketinin ardından yaptığı açıklamada ‘deprem destek ağı’ kurduklarını söyledi. TÜSİAD’ın üyeleri ile birlikte deprem bölgesinin yaralarını sarmak için vatandaşlarla dayanışma içinde olduğunu vurgulayan Turan ‘’TÜSİAD Deprem Destek Ağı’nı oluşturduk. TÜRKONFED’e bağlı bölgesel iş dünyası federasyonları ile bölgenin ihtiyaçlarını belirleyerek, üyelerimizi yardımlar konusunda koordine ediyoruz. Kamu kurumlarımızla iletişim halinde acil ihtiyaçların karşılanması için yürütülen çalışmalara destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD’DAN İŞ MAKİNESİ VE TEMEL İHTİYAÇ YARDIMI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası büyük yıkıma uğrayan bölgelere yardım gönderdi. Derneğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, MÜSİAD’ın depremin yaşandığı ilk andan itibaren oluşturulan kriz masası ile bölgedeki MÜSİAD şubeleri aracılığıyla ihtiyaçları raporladığı ve ilgili devlet makamlarıyla tam koordinasyon halinde çalıştığı bildirildi.Ayrıca Ankara, Burdur, Sivas, Uşak, Ordu, Batman, Van, Bursa, Kırıkkale, Denizli, Kocaeli başta olmak üzere birçok ilden çok sayıda yardım aracı ve iş makinesinin afet bölgesine sevk edildiği belirtildi.

ENERJİSA ARIZA VE ONARIM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Enerjisa Enerji, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası elektrik kesintileri yaşanan Toroslar EDAŞ şebekesindeki arıza tespit ve onarım çalışmalarına başlandığını bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada, devreye alınan afet planı uyarınca destek ekiplerinin gerekli tüm araç ve çeşitli büyüklükteki jeneratörlerle Başkent EDAŞ ve Ayedaş’tan deprem bölgesine sevk edildiği aktarıldı. Bölgeye ulaşan ekiplerin sahadaki çalışmalarına başladığı, jeneratörlerin ise bölgedeki afet çalışmalarının enerji ihtiyacına destek olmak üzere aktif hale getirildiği kaydedildi.

HOLDİNGLERDEN BÖLGEYE TEKNİK DESTEK

Baykar, deprem bölgesine gıda, kıyafet, elektronik cihaz ile insani yardım malzemesi sevk ettiklerini duyurdu. Baykar’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Baykar, AFAD ve Kızılay ile koordineli olarak 50 milyon 812 bin 980 TL’lik gıda, kıyafet, elektronik cihaz ile insani yardım malzemesi tedarik ederek, tırlarla deprem bölgesine sevk ediyor.

KALYON HOLDİNG İŞ MAKİNASI VE UZMAN YOLLADI

Kalyon Holding’den deprem bölgesine yardım yollandı. Holdingten yapılan açıklamada ‘’Enkazdan kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere bölgemizdeki 82 kamyon, 22 tır, 10 vinç, 40 ekskavatör, 7 telehander teleskobik forklift, 34 loder, 28 tonluk yakıt tankeri, 9 ışık kulesi, 13 babcot, 256 operatör, mühendisler ile çok sayıda şoför ve uzman personelimizi seferber ettik. Şantiyelerimizden iş makineleri ile İGA’dan Acil Kurtarma Ekibimiz bölgeye intikal ediyor’’ denildi.

CENGİZ HOLDİNG DE TEKNİK DESTEK VE UZMAN GÖNDERDİ

Cengiz Holding, grup şirketleri ve iştirakleriyle birlikte deprem bölgelerine destek için harekete geçti. Cengiz Holding, teknik ekip ile maden işletmelerinde çalışan uzman kurtarma ekiplerini de deprem bölgelerine sevk etti. Şu ana kadar deprem bölgesine 20 ekskavatör, 5 vinç, 45 kamyon, 13 4X4 araç, 5 sepetli araç, 2 yakıt tankeri, 2 looder, 2 babcot, 5 lastikli yükleyici, 4 ışık kulesi, 25 lowbed, 66 jeneratör, 10 trafo direği, 40 projektör ve çok miktarda insani yardım malzemesi gönderilirken ilk aşamada AFAD’a 1,5 milyon TL’lık bağışta bulunuldu.

TEKNOLOJİ DEVLERİ KAYITSIZ KALMADI

Art arda yaşanan deprem felaketinin ardından ABD’li teknoloji devlerinin CEO’larından Türkiye’ye destek açıklamaları geldi. Apple’ın CEO’su Tim Cook, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye, Suriye ve yıkıcı depremlerden etkilenen herkese taziyelerimizi gönderiyoruz. Apple, yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacak” ifadelerini kullandı.

Google’ın CEO’su Sundar Pichai’ni ise tweet’inde, “Türkiye ve Suriye’de depremler sonrası büyük kayıplar yaşayan herkesi düşünüyorum. Etkilenenlere ilgili acil durum bilgilerini sağlamak için SOS uyarılarını etkinleştirdik ve hem Google hem de Google çalışanları yardım ve kurtarma çabalarını destekleyecek” dedi. Amazon CEO’su Andy Jassy ise paylaşımında “Türkiye ve etrafındaki bölgeden üzücü haber. Battaniye, çadır, ısıtıcı, mama, çocuk bezi, bebek maması ve ilaç gibi bağışlanan yardım ürünlerini ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde ulaştırmak için Amazon’un lojistik ve dağıtım ağını etkinleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİNDEN KOORDİNASYON ÇAĞRISI

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan vatandaşlara hızlı ulaşılabilmesi amacıyla üyelerine, iş makinelerini bu bölgelere yönlendirmeleri çağrısında bulundu. Enkaz altında kalan vatandaşlara 48 saat içinde ulaşmanın önem taşıdığını belirten TMB, ‘’ Bu kez mevcut ağır kış şartları da göz önünde bulundurulduğunda, zamanla olan yarış daha da önemli bir hal almaktadır. Depremin ardından üyelerimize olası ihtiyaçlar konusunda çağrıda bulunduk.

Bugüne kadar bu tür felaketlerde TMB üyelerinin sergilediği gayret ve vermiş oldukları yoğun destek dikkate alındığında, özellikle depremi yaşayan şehirlerimizde veya yakın bölgelerde faaliyetleri bulunmakta olan üyelerimizin mevcut deprem enkazının kaldırılmasına yönelik çalışmalara destek vermek üzere öncelikle yetkili mercilerden gelecek taleplere uygun olarak ve yine yetkili mercilerle koordineli bir şekilde makine/ekipman desteğinde bulunmalarının, bu olumsuz tablonun bir an evvel ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN