Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolulular hemen önlem alın! Bu kez çok kuvvetli…

Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolulular hemen önlem alın! Bu kez çok kuvvetli…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu için peşpeşe uyarılarda bulundu. Bu illerde yaşayanlar önlemini alsın. Çok kuvvetli!

Meteoroloji 7 il için kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu illerde yaşayanların tedbirli olmaları gerektiğini belirtti.

Sağanak yağışın ne zaman başlayacağına dair ise şu şekilde açıklama yapıldı:

“Bugün öğle saatlerinden itibaren Bursa, Yalova, Bilecik’in güneyi, Kocaeli, Sakarya ve Düzce, akşam saatlerinden sonra ise Bolu’da kuvvetli sağanak yağış (21-50 kg/m2) bekleniyor. Yağışların 1000 m rakım üzeri yüksek bölgelerde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Bu kuvvetli yağışlarla birlikte su baskını, ulaşımda aksamalar, yüksek bölgelerde buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nin tahminlerine göre yağışlar yarın öğleden sonra saat 15:00’te sona erecektir.

img-2979.jpeg

Bu nedenle, Bursa, Yalova, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu’da yaşayan vatandaşların sağanak yağışın olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları önemlidir. Su baskını, sel, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN