Bursa’da IŞİD operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

Bursa’da IŞİD operasyonu: 18 kişi gözaltına alındı

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince IŞİD terör örgütüne yönelik yürütülen eş zamanlı operasyonda 18 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 1 kişinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü, şüphelilerin evlerinde örgütsel dokümanlar ve dijital materyallerin ele geçirildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, IŞİD silahlı terör örgütünün amaç ve ideolojisi doğrultusunda faaliyet yürüttüğü değerlendirilen şahıslara yönelik teknik ve fiziki takip başlattı.

yeni-proje-64.jpg

Yapılan çalışmalar sonucunda, örgütle bağlantılı oldukları belirlenen 19 şüphelinin kimlikleri tespit edildi. Bunun üzerine Karacabey ilçesi başta olmak üzere belirlenen adreslere sabah saatlerinde geniş kapsamlı ve eş zamanlı operasyon düzenlendi.

18 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA, 1 KİŞİ ARANIYOR

Operasyonlarda 18 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Hakkında yakalama kararı bulunan bir kişinin ise adresinde bulunamadığı, ekiplerin söz konusu şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

yeni-proje-63-kopyasi-2.jpg

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel içerikli yayın, dijital veri depolama cihazı ve doküman ele geçirildi. Elde edilen materyallerin incelenmek üzere emniyete götürüldüğü belirtildi.

yeni-proje-65.jpg

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Terör örgütlerine karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN