Büyükşehirden sıkılan tası tarağı toplayıp buraya kaçıyor! Türkiye'nin doğa harikası 4 köyü: Antalya’yı bile solladı

Büyükşehirden sıkılan tası tarağı toplayıp buraya kaçıyor! Türkiye'nin doğa harikası 4 köyü: Antalya’yı bile solladı

Büyükşehirden sıkılan tası tarağı toplayıp buraya kaçıyor. Hem küçük hem doğal hem de sessiz sakin… Balıkesir’in bu muhteşem 4 köyü sakin bir hayat sürmek isteyenler için oldukça ideal…

Şehrin kalabalığından bunalan daha sakin bir hayat sürmek isteyenlerin tercihi küçük şehirler oluyor. Özellikle Balıkesir’in bu 4 köyü ise İstanbul gibi kalabalık şehirlerden kaçmak isteyenlerin varış noktası. İşte, gidenin bir daha dönmek istemediği o köyler…

BALIKESİR’İN EN GÜZEL 4 KÖYÜ

PAPAZLIK KÖYÜ (ALTINOLUK KÖYÜ)

balikesirin-en-guzel-4-koyu-1.jpg

Tarihi ve kültürel dokulardan oluşan Papazlık Köyü, eski Türk ve Rum yerleşim birimleri arasında geçmişten izler taşıyor. Turistik gezilerde, köy meydanında çiğ börek yemek ve tarihi evleri gezmek, köyün atmosferini keşfetmek için oldukça ideal bir aktivite. Doğal güzellikleri ile dikkat çeken bu köyde deniz manzaralı evlerde yaşayabilir ve doğa yürüyüşleri yaparak sakin bir yaşamın keyfini sürebilirsiniz.

GÖMEÇ HASIR ADASI

yeni-proje-3-004.jpg

Gömeç bölgesinde bulunan Hasır Adası, sular altında gizlenmiş bir adadır. Fakat adanın tam konumu belirsiz olduğundan doğal güzellikleri keşfetmek için yerel rehberlere ihtiyaç duyuluyor. Balıkesir'in bu eşsiz bölgesine yerleşerek hem doğayla iç içe olabilir hem de keşfedilmeyi bekleyen gizli bölgeleri keşfedebilirsiniz.

BEREKETLİ KÖYÜ

balikesirin-en-guzel-4-koyu-3.jpg

Manyas’ın kıyısında bulunan bu köy balıkçı köyüdür. Yaz aylarında balıkların yumurtlamak için uğradığı bölgede, balıkçılar kolaylıkla avlanıyor. Manyas Gölü’nün çevresindeki doğal güzellikler ile balıkçılık kültürü, emeklilere huzurlu bir yaşam sunuyor.

PELİTKÖY

balikesirin-en-guzel-4-koyu-4.jpg

Pelitköy Balıkesir’in sakin atmosferi, doğal güzellikleri ve yerel kültürüyle dikkat çeken bir bölgesi. Bu özellikleriyle de emekliler için konforlu bir yaşam alanı süren bölgelerden. Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı olan bu köy, emeklilerin 4 mevsim doyasıya yaşayabileceği ve yılların verdiği yorgunluğu atabileceği eşsiz bir seçenek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN