Çalışma saatlerinin en uzun olduğu ülkeler belli oldu: Türkiye'nin sırası korku yarattı

Çalışma saatlerinin en uzun olduğu ülkeler belli oldu: Türkiye'nin sırası korku yarattı

OECD'nin 2022 yılına ait verilerine göre insanların en çok çalıştığı ülkeler sıralandı. Türkiye haftalık 45.7 saat ile listede kendine ikinci sırada yer buldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın son açıklamasıyla, Türkiye'de haftalık çalışma saatlerinin kısaltılacağına dair kamuoyunda dolaşan spekülasyonlara net bir cevap verildi. Ancak, dünya genelindeki çalışma saatleri konusu hala ilgiyle takip ediliyor. OECD'nin 2022 verilerine göre, en uzun haftalık çalışma saatlerine sahip ülkeler belirlendi ve şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı.

TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA?

Listenin en tepesinde yer alan Kolombiya, haftalık ortalama 47.6 saatlik çalışma süresiyle birinci sırayı alırken, Meksika 45 saatlik çalışma süresiyle onu takip ediyor. Türkiye ise 45.7 saatlik haftalık çalışma süresiyle ikinci sırada yer alıyor.

Özellikle Latin Amerika ülkelerinin yoğun bir şekilde yer aldığı listede, Şili 42.6 saatlik çalışma süresiyle beşinci sırada bulunuyor. Kosta Rika 44.6 saatlik çalışma süresiyle dördüncü, İsrail ise 40.8 saatlik çalışma süresiyle altıncı sırada yer alıyor.

Ekonomim'de yer alan habere göre; Avrupa'dan ise listenin ilk sıralarında Türkiye dışında Kuzey ve Doğu Avrupa ülkeleri yer alıyor. Polonya, Portekiz, Macaristan gibi ülkeler 39 saat üzeri çalışma saatleriyle dikkat çekiyor.

Öte yandan, en az çalışan ülkeler arasında Birleşik Krallık, Estonya, İsveç, Lüksemburg gibi ülkeler bulunuyor. Haftalık çalışma süreleri 37 ile 38 saat arasında değişiyor.

Türkiye'nin bu listede üst sıralarda yer alması, ülkenin çalışma koşulları ve iş yaşamıyla ilgili tartışmaları da beraberinde getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN